ZDRAV ŽIVOT

Zlata Muck i Tamara Loos žele vježbati u parku

Cjelodnevnim programom tjelovježbe za građane svih uzrasta u subotu 2. listopada na zagrebačkom jezeru Bundek započeo je novi projekt Coca-Cole HBC Hrvatska kojim će se građane u velikim urbanim sredinama u Hrvatskoj poticati na kretanje, tjelovježbu i zdrav život. Coca-Colin projekt PARKiranje organiziran je u okviru ovogodišnjega Europskog tjedna mobilnosti i uz potporu Grada Zagreba.

– Tjelovježba, kretanje i boravak u parku mogu biti korisni za zdravlje, okrepljujući i opuštajući, a ovim projektom želimo dati potporu upravo kretanju u urbanim sredinama. Ne bi bilo posve točno reći da stanovnici Zagreba ne borave u parkovima, no ne koriste ih za tjelovježbu, kretanje, različite sportske aktivnosti nego se to u pravilu događa u pomalo izdvojenim cjelinama, poput Jaruna ili Medvednice. Naša je ideja da dođemo do onog što je u nekim drugim dijelovima svijeta normalno, a to je da se u parku svakoga dana mogu vidjeti skupine vježbača, rekreativaca, odnosno da se parkovi počnu koristiti kao oaze za opuštanje ali i poticanje kretanja i aktivnih, zdravih životnih stilova – objašnjava Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

Upravo zato ovogodišnji je probni projekt pod motom PARKiranje dopušteno svima promovirao bavljenje različitim fizičkim aktivnostima, ponajprije kretanje u zdravom i opuštajućem okružju parka. Aktivnosti su se na Bundeku u subotu 2. listopada odvijale tijekom cijeloga dana. Započele su jutarnjim PARKiranjem, odnosno gimnastikom i vježbama istezanja u 10 sati, a nastavile su se sve do završnog opuštajućeg prakticiranja joge u 18 sati.

Svjež zrak i zelenilo privukli su brojne građane a svaka generacija mogla je za sebe pronaći nešto zanimljivo, od jednostavnijih vježbi za starije, vježbi namijenjenih roditeljima, do vježbi i kreativnog kutka za najmlađe te besplatnih masaža za sve one koji trebaju odmor od dnevnog ritma i stresa.

Zagrebački park i jezero Bundek tako su postali mjesto zdravlja, kretanja i radosti življenja, što bi, prema ocjeni posjetitelja i sudionika vježbi, trebao biti i češće. Akciju su podržale i mnoge poznate osobe, pa se na PARKiranju moglo sresti manekenku i voditeljicu Koranu Gvozdić , voditeljicu Mirnu Maras i njezina supruga, glumca i učitelja pilatesa Marija Valentića , voditeljice Zlatu Muck i Tamaru Loos , mlađe kadete popularnog hokejaškog kluba Medveščak i brojne druge.

Linker
19. travanj 2024 07:41