LJUBAV BEZ GRANICA

Zlatko Mateša - četvrti brak sa 63 godine

Ludo sam zaljubljen. Ženio sam se i razvodio tri puta, a želim se oženiti i četvrti put. Zašto ne, bilo bi to jako lijepo, povjerio je Jutarnjem bivši hrvatski premijer Zlatko Mateša koji će za tjedan dana proslaviti svoj 62. rođendan. Već šest mjeseci živi s puno mlađom djevojkom Bojanom, samozatajnom Zagrepčankom.

Kad govori o svojoj novoj djevojci, ne može sakriti zaljubljenost, rekli bismo ludu mladenačku zaljubljenost, iako je već zreo muškarac u sedmom desetljeću života. O svojoj novoj velikoj ljubavi škrto odgovara jer, objašnjava, poštuje Bojaninu želju za anonimnošću pa ne želi otkriti njezin identitet.

Bojanu je upoznao nakon jednog od svojih mnogobrojnih putovanja po Mongoliji. Kako je već osam godina počasni konzul zemlje Džingis Kana, ljubav mu se dogodila i tamo. Ali, bila je kratkog vijeka. Bio je u vezi s prekrasnom mongolskom manekenkom, 32 godine mlađom Tujom, no ljubav nije izdržala iako je veza počela kao u nekom hollywooskom ljubiću, na mjesečini u pustinji Gobi dok su spavali u nomadskim šatorima. Tuja je s njim i došla u Zagreb, ali veza nije potrajala. Za veterana ljubavnih bitaka, Bojana je sada centar svijeta.

S bivšim suprugama, a bilo ih je tri, ima dvoje djece i ostao je u vrlo korektnim, prijateljskim odnosima.

Cijeli članak pročitajte na portalu Jutarnjeg lista.

Linker
22. travanj 2024 13:37