inspiracija

Odvažite se na pixie rez! Donosimo sedam genijalnih kratkih frizura koje obožavaju i poznate dame

Početak je nove godine i mnogima od nas treba neka promjena. Zašto to ne bi bila frizura za koju nikada niste imali hrabrosti? Neka vam sjajni rezovi glumica, pjevačica i modela potaknu na akciju.

Ako imate meku, tanku kosu, vjerojatno vam zadaje probleme, ali pixie rez to može promijeniti. Kratke frizure mogu biti jednako ženstvene kao i duge, a najbolji dokaz za to su poznate dame koje se ne boje drastičnih promjena, već hrabro idu "pod škare". Ako ne znate za koju se dužinu i stil odlučiti, neka vas inspiriraju frizure glumica, pjevačica i modela.

image

Charlize Theron

MAGNUS SUNDHOLM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Lonac" frizura

Ova frizura bila je popularna na početku devedesetih, kada su nas mame šišale same kod kuće kako bi uštedjele novac. Iako nikada više nismo pomislile da bi ova frizura mogla biti popularna, sada jest i izgleda više cool nego ikada, a isfurala ju je i glumica Charlize Theron. Modernija verzija ove frizure ima više slojeva i zaigrane šiške. Kad vam dojade, možete ih zalizati u stranu.

image

Katy Perry

BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U stilu šezdesetih

Ova frizura nešto je kraća od prethodne te je naglasak na šiškama koje su pomaknute u stranu. Pjevačica Katy Perry odlično ju nosi i super joj stoji na ovaj razigrani kombinezon s uzorkom cvijeća. Na takvu frizuru izvrsno idu velike naušnice.

Čitajte i: Bottleneck šiške novi su trend, a nosi ih i najpopularnija ‘Francuskinja‘

image

Demi Lovato

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kratka fudbalerka

Prava šampionka ove frizure je pjevačica Demi Lovato koja je kalsičnu fubalerku podigla na višu razinu. Kraće šiške i izvučeni pramenovi sa strane mogu djelovati vrlo mladenački, a opet ostaje onaj poznati vintage štih koji toliko volimo.

image

Tyra Banks

JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Razigran pixie

Ako imate gustu kosu i želite skinuti težinu s glave, za vas je idealna frizura kakvu nosi model Tyra Banks. Fokus ove frizure su slojevi koji razigrano padaju na čelo, a opet daju formu. Ovakav look postići ćete sa nekoliko proizvoda za stilizaciju poput pjene, gela ili spreja za volumen.

image

Coco Rocha

KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Asimetrični pixie

Dug s jedne strane, kratak s druge - asimetrična pixie frizura poput ove koju nosi model Coco Rocha idealna je za one sklone eksperimentanju i drastičnijim promjenama. Kraća strana kod ove frizure obično je skraćena mašinicom, dok duži dio pada sa strane i daje dozu bunta.

Čitajte i: Pletenice, perlice u kosi, prirodne kovrče...: Ovo je 7 frizura koje će zavladati među trendsetericama u 2022.

image

Halle Berry

THEO KINGMA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Podignuti pixie

Glumica Halle Berry godinama je nosila samo pixie frizuru te je ona postala njezin zaštitni znak. Njezina omiljena verzija je bezvremenska i lako ju je stilizirati jer je sužena sa strane i duža na vrhu te je potrebno samo par poteza nekim gelom ili pjenom kako bi izgledala cool.

image

Emma Watson

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Novi trend bojenje kose inspiriran je zimom, a mnoge zvijezde i trendseterice već su ga prihvatile

Baby šiške

Emma Watson jedva je dočekala da na kraju snimanja zadnjeg Harryja Pottera odreže kosu. Iako joj odlično stoji duga, pixie dužina joj ističe crte lica, a posebno su šarmantne takozvane baby šiške koju ostavljaju romantičan dojam ove pomalo dječačke frizure.

Linker
05. ožujak 2024 19:30