Prirodno lijepa

Ostanimo vjerne sebi: Poznate dame otkrivaju kako njeguju lice, kosu i tijelo u danima izolacije

Naviknute na redovne tretmane njege i uljepšavanja - jer to zahtijevaju njihovi poslovi - naše sugovornice za magazin Gloria otkrivaju kako se snalaze u novim životnim uvjetima, što im od svega toga nedostaje, bez čega mogu te koji im kozmetički rituali u karanteni dižu moral.

Pandemija koronavirusa zatvorila nas je u kuće, odvojila od prijatelja i kolega na poslu te zapravo zaustavila život na koji smo navikli - no je li donijela i nešto dobro? Naše sugovornice tvrde da je, jer sve one shvatile su da je ovo vrijeme za introspekciju, razgovore sa samim sobom, za promišljanje o onom što je bilo dobro, a što loše, što treba pod svaku cijenu sačuvati, a što promijeniti. I sve one slažu se da jednu stvar ne treba mijenjati - a to su navike njege i održavanja lijepog izgleda. I u skučenim uvjetima postoje, naime, načini kako ostati vjeran sebi - samo se treba snaći, improvizirati i čekati da sve ovo prođe.

Neda Parmać (34): 'Godila bi mi masaža'

Beauty tema Kucni Spa.
Model Neda Parmac. Vizazist Zana Kozul. Stilist Iva Gradiser. 
Snimljeno u Shoowroom Credo centar. 
Fotograf MAtej Dokic 040712
GLORIA
Matej Dokić

- Ovo vrijeme odlučila sam iskoristiti za svojevrsni detoks uma i tijela - kaže pjevačica iz Ploča, članica grupe Gelato Sisters. Kod kuće se ne šminka, osim kad je njena sedmogodišnja kćerkica Adriana želi ‘malo uljepšati’. No, takvu bolje da je nitko ne vidi. Frizurama se ne zamara, ali kosu njeguje intenzivnije nego prije jer sad za to ima dovoljno vremena. Koristi Pantene proizvode i ima ih dovoljno u zalihi.

- Sve sam odlučila pojednostaviti, za lice i tijelo koristim običnu plavu Niveu koju utapkavam u lice punih 10 minuta - govori pjevačica, kojoj također nedostaje kretanje i priznaje da bi joj zbog toga sada najviše godila masaža. - Kad ovo ludilo završi, prvo ću zagrliti sve svoje prijatelje i obitelj, a onda ću srediti izrast na kosi, pa masaža, pa teretana... uh... Jedva čekam - kaže Neda.


Nevena Dujmović (35): 'Odgovara mi da mi sad nitko ne dira kosu'

Daniel Martinez

Jedna od naših najuspješnijih i najdugovječnijih manekenki s inozemnom karijerom baš je nedavno zbog modnog snimanja za francuski magazin Marie Claire boravila u Dominikanskoj Republici, zbog čega je nakon povratka u Zadar provela u 14-dnevnoj samoizolaciji. Potpuna samoća joj je, kaže, nakon stalnih putovanja i kontakata s ljudima čak i dobro došla da se odmori i razbistri mozak.

- Svako jutro natašte pijem limun s medom, kao i AHCC vitamine za bolji imunitet. Zapalim mirisne svijeće za opuštajuću atmosferu i posvetim se čitanju, gledanju serija, ali i njezi lica. Moja prijateljica Ana Matulić, koja na svom OPG-u na otoku Pašmanu izrađuje prirodne kreme, brine se da sam dobro opskrbljena pa imam dovoljno zaliha za godinu dana - govori manekenka zadarske agencije Colors Model Management, koja je “pola života provela na frizerskom stolcu” pa joj sada odgovara da joj nitko ne dira kosu i ne šminka je.

- No, zato se bavim svojim rukama. Mijenjam boje lakova na noktima i čini mi se da su mi ruke trenutačno najbolji dio tijela - smije se Nevena.


Sandra Perković (29): 'Našla sam i nešto dobro u ovom ludom vremenu'

Javier Salas

Hrvatska rekorderka u bacanju diska u potpuno je neprirodnoj situaciji - nema treninga ni putovanja, na kojima je do prije korona-krize provodila 80 posto svog vremena.

- No, našla sam i nešto dobro u ovom ludom vremenu, a to je da se mogu posvetiti sebi i svojim mislima. U dnevnu rutinu sam stoga uvela meditaciju, koja mi pomaže da prebrodim sve što čovjeka vezanog za kuću može mučiti - kaže Sandra Perković, koja je do zatvaranja salona ljepote bila gotovo ovisna o odlasku u frizerski salon Evelin. Sada sama njeguje kosu preparatima Kerastase na koje je navikla posljednjih godina. - Ne odustajem ni od svojih navika u njezi lica i tijela - objašnjava. - Koristim preparate brenda Mesoestetic, točnije serum Ha DENSIMATRIX i Collagen 360, koje nanosim svako jutro, a navečer, nakon uobičajenog čišćenja lica, stavim kremu Energy C koja noću regenerira kožu.

Katarina Strahinić (27): 'Srećom, guste i čupave obrve vraćaju se u modu'

Arhiva HM

Zagrebačka glumica poznata po ulozi frizerke u serijalu “Ko te šiša” napokon usavršava frizerske vještine na vlastitoj glavi, ali muku muči s - obrvama.

- Dugo vremena sam odlazila na threading, oblikovanje obrva koncem, a to zaista ne mogu svladati čak ni sada dok imam vremena napretek. Srećom, guste i čupave obrve vraćaju se u modu - kaže Katarina Strahinić, koja jutra u karanteni počinje vježbanjem i zdravim doručkom.

Priprema smoothieje, odmara lice od šminke, a kosu od termičkih zahvata kojima su joj prije oblikovali valove, ili je ravnali... Sad je uglavnom veže u čvor-pundžu, njeguje kombinacijom ricinusovog, kokosovog i ulja od makadamije. I redovno na lice stavlja maske.

- Za sada još imam dovoljno kozmetike u zalihi, a kad nestanu, napravit ću nešto sama. Internet je pun recepata - kaže glumica, kojoj u karanteni najviše nedostaje kretanje, a privid normalnog života daju joj parfemi Chanel Chance i Lancome La Vie Est Belle. Iako je po cijele dane u kući, ne odriče se svojih omiljenih cvjetnih nota.

ČITAJTE I:

Karantena nam je uništila kožu, kosu i nokte: Osim na mentalno, ostavlja tragove i na fizičko zdravlje

Jake žene u krizi: Nisu im uvijek cvjetale ruže, ali su i u nesigurnim vremenima nosile crveni ruž

Učinkoviti kućni spa: Imamo recepte za pet odličnih maski sa potpuno prirodnim sastojcima

Prva pomoć za kućnu njegu lica: U samo tri koraka do njegovanog i mladolikog odraza u ogledalu


Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
16. travanj 2024 23:30