Ljetni izbor

Otkrijte sjajne proizvode za zaštitu od sunca imate li masnu kožu ili onu sklonu aknama

Osobama s masnom i aknama sklonom kožom preporučuje se koristiti posebno formuliranu zaštitu od sunca - preparate lagane teksture, ali s visokim faktorom zaštite od UVA i UVB zraka te od HEV svjetlosti koji ne začepljuju pore.

Živjeti s masnom i aknama sklonom kožom može biti izazovno, a takva koža traži dobro osmišljenu njegu i ljeti, kada je trebamo zaštititi od sunca, a istodobno ne opteretiti teškim kremama. Važno je znati da prekomjerno izlaganje suncu isušuje kožu, a žlijezde lojnice stvaraju višak sebuma koji je odgovaran za nastanak akni. Površina isušene kože postaje tvrđa, što ometa prirodni proces ljuštenja mrtvih stanica i dovodi do začepljenja pora i razvoja akni. Sunce utječe i na povećanu proizvodnju znoja koji se nakuplja na koži čime se stvaraju idealni uvjeti za širenje bakterija povezanih s nastankom akni. Pretjerano izlaganje suncu bez odgovarajuće zaštite može potaknuti uzročnike nastanka akni i pogoršati stanje kože.

Najbolji način zaštite kože je ograničenje vremena koje provodimo na suncu i nošenje prikladne zaštitne odjeće, a neizbježna je i redovita primjena kreme za zaštitu od sunca odgovarajućeg faktora i u dovoljnoj količini. Osobama s masnom i aknama sklonom kožom preporučuje se koristiti posebno formuliranu zaštitu od sunca - preparate lagane teksture, ali s visokim faktorom zaštite od UVA i UVB zraka te od HEV svjetlosti koji su nekomedogeni, što znači da ne sadrže sastojke koji bi začepljivali pore i uzrokovali pojavu prištića i akni. Linija Eucerin SUN, dermokozmetičkog brenda Eucerin, uključuje preparate koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože.

image

Proizvodi iz linije Eucerin Sun pouzdano od sunca štite masnu kožu i onu sklonu aknama

EUCERIN

• Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema pouzdana je krema za zaštitu lica od sunca za masnu kožu sklonu aknama s učinkom protiv sjaja do 12 sati. Dolazi u dvije varijante: SPF 30 i SPF 50+. Ova inovativna njega sadrži Oil Control tehnologiju brzo upijajućih pigmenata, s L-karnitinom i lipidima, koja pruža koži trenutan osjećaj kože nemasne na dodir i dugotrajan učinak kontrole sjaja kože lica, čak do 12 sati. Formula također sadrži gliceretiničnu kiselinu, koja podupire mehanizam obnove DNK kože.

Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 30 lagane je teksture, preko nje se može nanositi šminka, ne sadrži parfeme. Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 50+ pruža vrlo visoku zaštitu od sunca, ne lijepi se i ne začepljuje pore.

• Eucerin Oil Control gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ u toniranoj verziji odsad dolazi u dvije nijanse, svijetloj i srednje tamnoj nijansi. Pouzdano pruža visoku zaštitu SPF 50+, prekriva nepravilnosti i zahvaljujući mineralnim obojenim pigmentima trenutno ujednačava ten i prikriva nepravilnosti.

Eucerin Oil Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+, svijetla nijansa pruža 12-satni matirani učinak, nekomedogena je, sadrži obojene pigmente za ujednačen, formula je ultralagana i nemasna, tekstura se ne lijepi. Eucerin Oil Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+, srednje tamna nijansa pruža 12-satni matirani učinak ujednačenog tena, smanjuje hiperpigmentacije i omogućuje vrlo visoku pokrivenost.

Linker
20. travanj 2024 01:00