detalji večerašnjeg nastupa

Njihovim štiklama ići će do vrha! Albina Grčić nosit će vrtoglave ‘domaće‘ potpetice po uzoru na Jennifer Lopez

Poznavatelje Eurosonga oduševile su srebrne platforme s 14 centimetara visokom potpeticom hrvatskog brenda Ledenko u kojem će mlada Splićanka izvesti njezin plesni hit "Tick-Tock". Neki su ih odmah usporedili sa štiklama kakve na svojim nastupima često nosi Jennifer Lopez.

Kako stvari sada stoje, Albina Grčić u Rotterdamu je već je na pola puta za finale. Hrvatska delegacija na Eurosongu poručila je da su više nego zadovoljni dobrodošlicom jer dugo neka naša predstavnica nije izazvala takvo zanimanje svjetske javnosti, što zbog pjesme, a što zbog outfita za večerašnji nastup. Zvjezdanu prašinu oko plavokose Albine prvo je podigao njezin golišavi kostim od trikoa kojeg potpisuje riječki dizajner Juraj Zigman.

Čitajte i: ‘Albina je rođena zvijezda, nije fascinirana veličinom pozornice! Osjeća se da ovaj put možemo puno više‘

Unatoč nekim prozivanjima da je previše oskudna, Zigmanova kreacija postigla je cilj i Albini osigurala publicitet, a isto se može reći i za štikle koje su uoči prve polufinalne večeri modni poznavatelji ovakvih glazbenih priredbi izvukli kao „točku na i” iz Albininog ormara.

image
Ledenko

Komplimenti pljušte na račun efektnog dizajna, no Albina je morala i odgovarati na pitanja kako na štiklama od 14 centimetara pleše kao da je bosa. Kako su nam objasnili supružnici Ivan i Sandra Ledenko, riječ je o modelu koji su specijalno dizajnirali za mladu glazbenicu i njezin nastup na Eurosongu.

Čitajte i: Albinin kostim podigao je prašinu, no nije jedina! Prisjetili smo se najboljih izdanja naših predstavnica na Eurosongu

- Štikle smo radili prema Zigmanovu kostimu. Jedini uvjet je bio da su srebrne, a u svemu ostalom smo imali razriješene ruke. S obzirom da smo od materijala, između ostalog, koristili i vrlo upadljiv gliter, odlučili smo se za jednostavan dizajn, samo s jednim remenčićem na prstima i oko gležnja. Unatoč vrtoglavo visokoj potpetici, ovo je jedan od naših najstabilnijih modela pa nije u čudo da Albina u njima pleše s lakoćom - ispričala nam je Sandra Ledenko, koja zajedno sa suprugom ima veliko iskustvo u dizajniranju cipela za naše predstavnice na Eurosongu.

Čitajte i: Albina oduševila na prvoj probi uoči Eurosonga i otkrila: ‘Imali smo tehničkih poteškoća, no sve je prošlo dobro‘

Njihove štikle na Eurosongu je nosila i Doris Dragović, koja je inače Albini velika podrška još otkako se prijavila na Doru!

Njihove štikle nosila je i Riječanka Nina Kralj u Stockholmu 2016., zatim pjevačica Magazina Andrea Šušnjara koja je Hrvatsku predstavljala 2004. u Istanbulu, a najpoznatije domaće dizajnere cipela prvi je put na Eurosongu predstavila Doris Dragović. Bilo je to 1999. u Jeruzalemu u Izraelu kad je glazbena diva osvojila visoko četvrto mjesto s „Marijom Magdalenom”. Sandra i Ivan Ledenko odličan prolaz predviđaju i Albini, za koju navija cijela zemlja.

Linker
19. travanj 2024 23:30