#NISAM TRAŽILA

Ines Bojanić prijavila bivšu profesoricu nakon svjedočanstva kolegice: ‘Dodirivala me preko gaćica‘

Bila sam paralizirana dok je ona na probi, na kojoj sam nosila profesoričin privatni negliže, doslovno svojim prstima dodirivala moj spolni organ preko gaćica, stoji u objavi kolegice glumice Ines Bojanić.

Glumica Ines Bojanić (45), članica Satiričkog kazališta Kerempuh, potvrdila nam je kako je u svjedočanstvu kolegice na facebook stranici #nisamtražila prepoznala vlastito iskustvo iz vremena studija na Akademiji dramske umjetnosti, te da je podnijela prijavu radnoj skupini na toj instituciji, koju je za zaštitu žrtava osnovala dekanica Franka Perković Gamulin. To je zasad sve što je zvijezda TV serijala "Obični ljudi" i "Ljubav u zaleđu" spremna iznijeti u javnost, a anonimno svjedočanstvo njezine kolegice prenosimo u cijelosti.

Marijana Mikulić o zlostavljanjima na setu: ‘I ja sam bila na meti zlostavljača‘

image
Glumica je, nakon anonimne ispovijesti jedne njezine kolegice, odlučila prijaviti profesoricu radnoj skupini na ADU.
NINA DJURDJEVIC/CROPIX

Ovo je priča o profesorici u 50-ima koja si, valjda zato što je žena, daje za pravo da ode predaleko.

"Na drugoj godini akademije ta profesorica zvala je mene i još nekoliko kolega da radimo predstavu koju će ona režirati. Ja sam imala 19 godina i trebala sam glumiti majku u 30-ima. Nekoliko se muškaraca, starijih i mlađih izmijenilo za ulogu mog supruga. Trebali smo raditi scenu seksa, koja izvorno i nije napisana baš kao scena seksa. Ja i kolega smo krenuli u improvizaciju da bi nas ona zaustavila i rekla kako ona ne voli kad se seks "fingira" na sceni. Ja sam na to odgovorila kako ni za koje novce ne bih pristala na to da "ne fingiram" seks na pozornici, na što mi je ona odgovorila da je iznenađena i da nije očekivala od mene da sam tako zatvorena. E onda je došla demonstrirati na meni, ja pritom stojim u njezinom privatnom negližeu koji služi kao kostim i ona doslovno svojim prstima dodiruje moj spolni organ preko gaćica. Ja sam bila paralizirana i samo sam pogledom signalizirala kolegama da mi nije ugodno", napisala je anonimna glumica.

Hrvatska glumica o iskustvu seksualnog uznemiravanja na vlastitoj koži: ‘Naravno, nudio mi se‘

image
Nije željela ulaziti u detalje.
RANKO SUVAR/CROPIX

Kad na probi ne bi bilo mog partnera tražila bi od kolege koji mi glumi sina da sa mnom odigra scene seksa i da se natežemo tamo samo da bi ona mogla gledati, druge svrhe nije bilo jer nikad ne bismo na isti način ponovili scenu kad bi došao pravi partner.

"Na prvoj čitaćoj probi s još jednim novim gumcem predviđenim za ulogu mog muža, a taj je imao skoro 50 godina, tražila je da odmah bez da smo se malo bolje upoznali ulazimo u neki ozbiljan flert koji meni nimalo nije bio ugodan. I to nije krivica glumca, on se trudio biti ok prema meni. I sad mi je ta priča toliko suluda da ne znam uopće kako da se odnosim prema tome. Inače ta profesorica voli eksperimentirati sa raznim čudnim vježbama koje ne zna voditi, a predstavlja se kao feministkinja, štoviše vodila je i kolegij o feminizmu."

Linker
16. travanj 2024 14:37