plače cijela regija

Odlazak u 68. godini! Preminuo Đorđe Balašević, dva i pol sata su se borili da mu spase život

Đorđe Balašević preminuo je u 68. godini života. Legendarni kantautor prije nekoliko dana primljen je u Infektivnu kliniku zbog upale pluća.

Legenadarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je u 68. godini, javlja srpski Blic. Prije nekoliko dana primljen je u Infektivnu kliniku kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Prema pisanju Blica, Balašević je imao Covid-19 i bio je u lošem stanju. Liječnici su poduzeli sve neophodne mjere liječenja, ali do poboljšanja nije došlo.

Tijekom današnjeg dana stanje mu se dodatno pogoršalo uslijed ranijih kroničnih zdravstvenih problema. Višesatni napori liječnika, nažalost, nisu urodili plodom i Balašević je preminuo tri mjeseca prije 68. rođendana.

Čitajte i: Đorđe Balašević završio u bolnici: Legendardni kantautor deset dana se mučio s upalom pluća

image
IVAN PERIC/CROPIX

Đorđe Balašević rođen je 11. svibnja 1953. godine u Novom Sadu. Bio je član grupa "Žetva" i "Rani mraz", a 1982. je započeo solo karijeru tijekom koje je postao jedan od najvećih pjesnika i kantautora u zemljama bivše države. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i glazbu.

Podsjetimo, Balašević je u studenom 2019. godine doživio infarkt, zbog čega su mu ugrađeni stentovi i tada je morao otkazati najavljene koncerte. "Bio sam u maloj nekoj frkici, žao mi je što sam morao odgoditi koncert u Kragujevcu. Novinari obično puno pretjeruju, ali ovaj put nisu puno pretjerali. Bio sam u bolnici četiri dana, nisam imao operaciju na otvorenom srcu, malo su me dotjerali. Prvi put mi je netko nešto stavio, uvijek ti liječnici nešto vade, ovaj put su mi stavili četiri stentića", rekao je tada pjevač.

Čitajte i: Đorđe Balašević nakon bolnice: 'Rekli su mi da ću opet moći trčati, ali ja ne vjerujem u to'

image

PAUN PAUNOVIC/CROPIX

Ni tada ga nije napuštao njegov duh. Sa svojim se stanjem čak i šalio: "Nisam vise stand up komičar. Sada sam stent up komičar, jer su mi ugradili četiri stenta. Što bi rekao onaj u filmu: "Al' su me popravili!", rekao je te dodao: "Rekli su mi da ću moći trčati, no ja ne vjerujem u to. Nemojte me pitati jesam li dobro, jer neću više nikad biti dobro zato što imam 100 godina. No, nadam se da ću moći nastaviti tamo gdje smo stali i da još neko vrijeme neću dobiti ulicu u Novom Sadu", rekao je tada Balašević.

image

PAUN PAUNOVIC/CROPIX

Osim jedne od najvećih karijera u povijesti regije, Balašević će ostati zapamćen i po silnoj ljubavi prema svojoj Oliveri. Olivera, rođena Savić, njegova je ljubav života, s njom je proveo više od 30 godina, tijekom kojih su dobili troje djece.

Linker
05. ožujak 2024 19:39