Stiže prinova

Proširenje u planu: Dvostruki razlog za slavlje u obitelji premijera Andreja Plenkovića

U moru obeshrabrujućih demografskih brojki stigla je vijest da prvi čovjek Vlade, premijer Andrej Plenković, i njegova samozatajna supruga Ana Maslać-Plenković očekuju treće dijete.

U šest godina predsjedanja hrvatskom Vladom Andrej Plenković dokazao je da se zna nositi s raznim izazovima, a pred njim je sada i jedan privatni - nova runda roditeljstva u 52. godini.

"Predsjednik Vlade Andrej Plenković i njegova supruga Ana Maslać-Plenković treći put će postati roditelji. Uz dječaka Marija (7) i djevojčicu Milu (4), obitelj se iznimno raduje skorom dolasku trećeg djeteta. Gospođa Maslać-Plenković osjeća se dobro te je trenutačno u trećem tromjesečju trudnoće. Premijer Plenković sa suprugom Anom i dosad je čuvao privatnost svoje obitelji te, uz zahvale na lijepim željama, cijenimo razumijevanje medija i javnosti oko daljnjeg poštivanja privatnosti njihove djece", stoji u službenom priopćenju njegova ureda.

A neslužbeno, od prijatelja bliskih premijeru, doznajemo da bi se njihov drugi sin trebao roditi ovog proljeća, konkretno u travnju - kada rođendan slavi i sam Plenković. O tome da je Ana Maslać-Plenković trudna treći put počelo se govoriti još sredinom siječnja, nakon što su ona i suprug radosnu vijest podijelili s prijateljima.

image

Premijer vikende posvećuje djeci, a tijekom tjedna ih vodi u školu i vrtić.

SANJIN STRUKIC/PIXSELL

Kako doznajemo, proširenje obitelji bilo im je u planu, a da će im se ta želja ostvariti, doznali su uoči sedme godišnjice braka, lani u listopadu.

Slatka tajna u obitelji premijera dosta je dugo ostala izvan fokusa javnosti možda baš zato što je njegova supruga Ana izrazito samozatajna. Rijetko se pojavljuje u javnosti, čak i u službenim prigodama, i zapravo su je samo fotoreporteri Glorije imali prilike ekskluzivno “uloviti” na Cvjetnom trgu dok je bila u sedmom mjesecu trudnoće s drugim djetetom, djevojčicom Milom, koja će 21. veljače proslaviti peti rođendan.

Simbolična imena djece

Gospođa Maslać-Plenković rođena je Dubrovčanka, zaposlena kao šefica Službe za pravne poslove i ljudske potencijale u Hrvatskom saboru. No, otkako je postala mama, posvetila se obitelji. Prvo dijete, sina Marija, rodila je na svoj 35. rođendan, 19. prosinca 2014., a dvije godine kasnije na svijet je donijela kćerkicu Milu - prvo dijete nekog hrvatskog premijera rođeno tijekom mandata. Prvu bebu Banskih dvora, kako su u medijima prozvali malenu Milu, ponosni roditelji prvi su put predstavili u listopadu iste godine tijekom audijencije kod Svetog Oca Franje. Premijer i njegova supruga iz Vatikana su se vratili puni dojmova, a svoje impresije su podijelili s Glorijom.

Mario je dobio ime po Plenkovićevu ocu, a Mila po majci Ane Maslać-Plenković pa nije isključeno da će se i treće dijete zvati po nekom članu obitelji.

image

Glorijin fotograf ekskluzivno je 'uhvatio' Anu Maslać-Plenković kad je bila u sedmom mjesecu trudnoće s Milom.

DAVOR MATOTA/CROPIX

"Lijepo je bilo osjetiti radost koju je papa Franjo pokazao prema Mili i Mariju, koji je bio jako zaigran. Čini mi se da su simpatije bile obostrane. Ovo su bili posebni trenuci za mene i moju obitelj, koje ćemo uvijek pamtiti", ispričala nam je tada Ana Maslać-Plenković.

Čitajte i: Sretne vijesti u obitelji premijera: Andrej i Ana Plenković čekaju treće dijete, beba stiže na proljeće

Još se ne zna koje su ime supružnici Plenković odabrali za svoje treće dijete, no nije isključeno da se nadahnu imenima unutar bliske obitelji. Naime, njihov Mario ime je dobio po Plenkovićevom ocu, profesoru komunikologije koji s drugom suprugom živi u Sloveniji, dok je Mila ime dobila po Aninoj majci, Dubrovčanki zaposlenoj u državnoj službi. Uz ime Aninog pokojnog oca Mirka, koji je bio istaknuti turistički djelatnik, u obzir dolazi i Ivan, jer je to ime koje nosi njezin brat, diplomirani ekonomist. A možda se poigraju i imenom premijerove majke Vjekoslave Raos-Plenković, ugledne internistice koja je godinama radila u KBC-u Dubrava.

image

Andrej Plenković s kćerkicom Milom.

MAJA JUROVIC/CROPIX

S dvoje mališana u kući hrvatski premijer ima puno roditeljskog iskustva pa mu ni nove obveze oko bebe - za koju se očekuje da će se također roditi u Petrovoj bolnici - neće teško pasti. Kako doznajemo, premijer je vrlo posvećen i brižan otac. I Marija i Milu često vodi u školu (maleni je od ove školske godine prvašić), odnosno u vrtić, a ako mu obaveze dopuštaju, ponekad ode po djecu, doveze ih kući pa se vrati na posao. Svaki trenutak nastoji provesti sa svojim mališanima, pogotovo navečer i vikendom kada je cijela obitelj na okupu. Sreća je proteklih mjeseci još i veća jer se Mario i Mila jako vesele rođenju mlađeg brata, a ako se sve okolnosti poklope, beba bi ih mogla razveseliti baš na rođendan njihovog tate, 8. travnja.

Linker
13. travanj 2024 18:04