oglasio se lečić

Slučaj koji je zgrozio regiju: Odbačene su prijave protiv moćnika kojeg je glumica optužila za silovanje

Kaznenu prijavu za silovanje glumice Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića odbacilo je javno tužiteljstvo u Beogradu.

Mediji u susjednoj Srbiji izvijestili da je Više javno tužilaštvu u Beogradu odbacilo kaznenu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića. Ovog proljeća regiju, a posebno glumačke krugove potresla je optužba za seksualno zlostavljanje 37-godišnje glumice protiv svog 65-godišnjeg kolegu i bivšeg ministra kulture Srbije.

Isprva Štajnfeld nije htjela otkriti identitet svog navodnog napadača, samo je kazala kako se radi o moćniku iz filmske industrije, no kasnije je otkrila da je riječ o Branislavu Lečiću.

image
Branislav Lečić žustro je odbacio sve optužbe.
BORIS KOVACEV/CROPIX

Razlozi za odbacivanje prijave još nisu poznati. "Ne bih još uvijek ništa komentirao zato što ja službeno nemam ta saznanja. Da sam vjerovao medijima i drugima, a ne zakonu, mislio bih da sam monstrum. Ovako ću i sada poštovati zakon i pričekati da me službeno obavijeste pa ću dati izjavu", rekao je Lečić za Novosti.

Čitajte i: Tko je Branislav Lečić, novi moćnik optužen za silovanje? Slavni glumac i domaćoj publici dobro je poznat

Glumica Danijela Štajnfeld, koja već godinama živi u Americi, prošle je godine objavila dokumentarni film "Zaceli me"/"Drži me čvrsto" u kojem je priznala da je bila žrtva silovanja, no u njemu nije otkrila tko ju je napastovao.

O svemu pisao i The New York Times

"Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u svibnju 2012. godine. Poslije četiri dana glumili smo u predstavi. Bila sam u šoku", kazala je u intervjuu za srpski Insajder u ožujku 2021. Kao dokaz svojim riječima Danijela je priložila i audio-snimku koja je nastala na jednom sastanku nje i Lečića u restoranu. Tada ga je u razgovoru htjela navesti da prizna što je učinio.

Pogledajte video

Čitajte i: ‘Razgovor je autentičan‘: New York Times piše o Branislavu Lečiću i Danijeli Štajnfeld

Lečić se kasnije opravdavao da su u tom razgovoru zapravo vježbali za neku ulogu. Cijelim slučajem pozabavio se i The New Yor Times, ugledni američki medij napravio je iscrpnu analizu slučaja Štajnfeld - Lečić, glumica im je dostavila cijelu snimku razgovora koji je predala i državnom tužiteljstvu Srbije kao dokaz, a New York Times analizirao je ima li istine u glumčevoj obrani - da su sporni dijelovi zapravo uvježbavanje dijaloga za predstavu.

Dio snimke koji je objavio srpski Insajder - tek je komadić razgovora u trajanju od 77 minuta. New York Times analizirao je razgovor i piše da nema nikakvih indicija kako je razgovor uvježban odnosno tvrde da je riječ o autentičnom razgovoru.

Linker
03. travanj 2024 16:53