Charles se nakon samo tjedan dana oporavio od bolesti, a Camilla, iako negativna na virus, još uvijek je u samoizolaciji.
 MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Osjeća se odlično

Princ Charles oporavio se u samo tjedan dana? Palača tvrdi da je budući kralj potpuno zdrav

Iako mu je prošlog tjedna dijagnosticiran COVID-19, čini se da princ od Walesa ima zaista otporan imunitet, iako se nalazi u rizičnoj skupini. Više nije u samoizolaciji, a liječnik mu je potvrdio da je zdrav.

Iako mu je prošlog tjedna dijagnosticiran COVID-19, čini se da princ od Walesa ima zaista otporan imunitet, iako se nalazi u rizičnoj skupini. Više nije u samoizolaciji, a liječnik mu je potvrdio da je zdrav.

Budućem britanskom kralju, princu Charlesu (71), prošlog je tjedna dijagnosticiran COVID-19 i od tad je u samoizolaciji. No, kako navode strani mediji, princ se u tjedan dana potpuno oporavio od virusa.

"Clarence House potvrdila je da princ Charles, nakon konzultacija s liječnikom, više nije u samoizolaciji", rekao je glasnogovornik princa. Charles je imao blaže simptome bolesti, a kraljevska obitelj sada je naglasila da se osjeća odlično i potpuno je zdrav.

Camilla je još uvijek u samoizolaciji

Prince Charles, Prince of Wales and Camilla, Duchess of Cornwall board a new electric double decker bus to the London Transport Museum to take part in celebrations to mark 20 years of Transport for London. Picture by  i-Images / Pool, Image: 503413024, License: Rights-managed, Restrictions: UK OUT.  End users shall not licence, sell, transmit, or otherwise distribute any photographs represented by eyevine, to any third party. Contact eyevine for more information: Tel: +44 (0) 20 8709 8709 Email: info@eyevine.com, Model Release: no, Credit line: i-Images / Eyevine / Profimedia
i-Images / Eyevine / Profimedia
Princ Charles sa suprugom Camillom

Charles se odlučio testirati na koronavirus nakon što je saznao da je monaški princ Albert zaražen, jer je s njim bio u kontaktu. No, ne zna se sa stopostotnom sigurnošću tko je Charlesu prenio virus.

Osim njega, testirala se i njegova supruga Camilla, no njezin rezultat je bio negativan. Ipak, ona je i dalje u samoizolaciji prema propisima vlade koji nalažu da članovi obitelji bez simptoma moraju biti u samoizolaciji 14 dana.

Queen Elizabeth II leaving
Queen Elizabeth II visits St Peter and St Paul Parish Church, West Newton, Sandringham, Norfolk, UK - 02 Feb 2020, Image: 496063916, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia
Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prošlog ponedjeljka otkriveno je kako je jedan član kraljevskog osoblja Buckinghamske palače pozitivan na COVID-19, a svi koji su bili s njim u kontaktu, trenutno se nalaze u samoizolaciji.

"Djelatnik je doznao da je pozitivan prije nego je kraljica otišla u Windsor. Palača ima 500 članova osoblja, pa, poput bilo kojeg radnog mjesta, nije nezamislivo da će se netko zaraziti", rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji.

Upravo to je bio glavni razlog zbog kojeg je kraljica Elizabeta II. "pobjegla" u dvorac Windsor i otkazala sve planirane obveze i zabave, kao i tradicionalnu vojnu paradu "Trooping the Colour" koja se održava svake godine za njezin rođendan.

Čitajte i:


Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
27. travanj 2024 04:31