Aaron Gilbert / Zuma Press / Profimedia
I to za večerom

Kći Billa Gatesa o životu u milijarderskoj obitelji: 'Odmalena su sa mnom vodili ozbiljne razgovore'

Iako su Jennifer Gates, njezin brat i sestra od najranijih dana vodili privilegirani život, otac im je usadio vrijednosti koje mnogi njihovi bogati vršnjaci nemaju. Primjerice, da se novac mora zaraditi napornim radom i zbog toga im neće ostaviti cijelo nasljedstvo.

Jennifer Gates (24), profesionalna jahačica i kći osnivača Microsofta Billa Gatesa (64) i supruge Melinde (55), u novom intervjuu otkrila je detalje života u milijarderskoj obitelji. Za časopis Sidelines rekla je kako je svjesna da je rođena sa "zlatnom žlicom" u ustima i da su joj tatina popularnost i bogatstvo pomogli da i sama ganja uspjeh.

"Rođena sam s velikim privilegijama i uvjerena sam da je bilo važno iskoristiti najbolje iz prilika i iz istih naučiti kako bi otkrila svoje strasti i u konačnici možda napravila svijet barem malo boljim mjestom za život", otkrila je Jennifer.

Ozbiljne teme od najmlađih dana

U toj imućnoj obitelji tehnološkog magnata, njegova kći je, zajedno s bratom Roryjem (21) i sestrom Phoebe (17) od najranijih dana slušala razgovore o ozbiljnim temama pa čak i za blagovaonskim stolom, gdje su njezini roditelji raspravljali o velikim svjetskim pitanjima.

Facebook Bill Gates
Bračni par Gates sa sinom roryjem i kćerima Phoebe i Jennifer

"Još dok sam bila dijete, roditelji su uvijek sa mnom pričali kao da sam odrasla osoba i nikada se nisu libili voditi sa mnom ozbiljne razgovore. Odrasla sam uz razgovore o velikoj stopi smrtnosti kod djece, kao i epidemiji HIV-a, o čemu se pričalo za večerom", prisjetila se Jennifer.

Iako je Gates jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, svojoj je djeci uvijek davao do znanja da novac ne pada s neba i da se za njega moraju pomučiti napornim radom.

Osim što je jahačica, Jennifer je na drugoj godini studija medicine na Icahn School of Medice u Mount Sinai. Na studij medicine potaknula ju je njihova fondacija Bill and Melinda Gates Foundation koja pomaže siromašnima i pruža mogućnost školovanja djeci s poteškoćama.

Upravo zato Bill Gates neće svojoj djeci ostaviti sav imetak, već samo dio jer, kako je rekao, ostalo će morati sami zaraditi, baš kao što je i on. Njegovo bogatstvo trenutno se procjenjuje na 108.1 milijardi dolara, po čemu je drugi najbogatiji čovjek na svijetu, odmah iza Jeffa Bezosa, osnivača Amazona.

Uskoro se udaje

Inače, Jennifer se ranije ove godine zaručila za Nayela Nassara koji joj je na ruku stavio dijamantni prsten tijekom zimskih praznika.

Nayel Nassar, ti si jedinstven. Potpuno si me oborio s nogu prošlog vikenda, iznenadivši me na najznačajnijoj lokaciji za jednu od naših mnogih zajedničkih strasti. Jedva čekam da provedemo naše živote učeći, rastući, smijući se i voleći se. Kažem da - milijun puta da', napisala je na Instagramu zaljubljena Jennifer.

Čitajte i:

Filantrop kojeg ne vole: Životni put čovjek koji je promijenio svijet i donirao milijarde, a nije morao

Najbogatiji čovjek na svijetu priprema svadbu za svoju mezimicu: Gatesova kćer zaručila se za svoju prvu pravu ljubav

Supruga Billa Gatesa: 'Sve tri trudnoće sam planirala, crkva me prozivala zbog kontracepcije'

Linker
19. travanj 2024 23:45