PREMIJERA FILMA ‘TOMA‘

Miljenik žena Milan Marić stigao u Zagreb: Tko je markantan Beograđanin koji je sve oduševio ulogom Tome Zdravkovića?

Najpoželjniji glumac regionalne scene i miljenik žena u biografskom filmu ‘Toma‘ glumi legendu kafanske glazbe. Film se može pogledati i u zagrebačkom Cineplexxu, a premijeru nije propustio niti Milan Marić.

Najiščekivaniji regionalni film godine, nakon premijere na Sarajevo Film Festivalu i beogradske premijere, stigao je i u zagrebačka kina, točnije u Cineplexx. Glavnu ulogu u biografskom filmu o najpoznatijem balkanskom boemu, legendi "kafane" i glazbeniku Tomi Zdravkoviću, igra glumac Milan Marić, miljenik glumačke scene, a i miljenik brojnih žena u regiji. Tamnokosi, markantan, karizmatičan 31-godišnji Beograđanin pojavio se i na zagrebačkoj premijeri, a atmosferu je s pratiteljima podijelio i na svom Instagram profilu. Ovo ljeto imao je mnogo razloga za slavlje.

image
Milan Marić na zagrebačkoj premijeri filma 'Toma'
RANKO SUVAR/CROPIX

Serija "Porodica" koja tematizira posljednjih nekoliko dana slobode Slobodana Miloševića u kojoj Marić igra ulogu mladog i perspektivnog političara Čedomira Jovanovića koji s njim pregovara uvjete predaje tada slobodnog, a danas haškog optuženika, trijumfirala je na Sarajevo Film Festivalu osvojivši tri nagrade. A Marić je i sada u središtu pozornosti zbog maestralne uloge u filmu redatelja Dragana Bjelogrlića.

Zagrebačku premijeru filma Toma nije propustila niti naša glumica Bojana Gregorić Vejzović, kao i voditeljica i urednica Tončica Čeljuska te glazbenica Mia Dimšić.

image
Bojana Gregorić Vejzović
RANKO SUVAR/CROPIX

"Kakvo nezaboravno i nostalgično putovanje! Dva sata u kojima sve zaboraviš, a onda se na potpuno neočekivan način pronađeš. Teško je reći što ovaj film daje, on temeljito protrese sve što znate i dovede vas do onog što osjećate. Napravi nered i onda se iz toga kaosa pojavi neka zakopana, potisnuta istina", napisala je Tončica na Instagramu, a podijelila je i zajedničku fotografiju s Milanom Marićem.

- "Toma" je postao nešto užasno intimno i za mene je to najveća kvaliteta filma. Iznenadilo nas je i Sarajevo, kažu da se takva reakcija publike na jedan film nikada nije dogodila. A onda u Nišu bude još luđe, a u Beogradu - najluđe. Bit će ovo jedno fenomenalno sjećanje - rekao je Marić u emisiji "Uranak", netom prije dolaska u Zagreb.

image
Mia Dimšić
RANKO SUVAR/CROPIX
image
Tončica Čeljuska
RANKO SUVAR/CROPIX

Voli žene starije od sebe

O glumačkim uspjesima rado govori za medije, no kada je privatan život u pitanju - šutnja je za njega zlato. Prema pisanju srpskog izdanja Glorije, Milan je u rujnu ove godine viđen kako ulozi u stan poslovne žene Jelene Pavlović, a tamošnji mediji su se raspisali kako romansa glumca i 19 godina starije Jelene traje već neko vrijeme te da je ona zbog Milana ostavila i dugogodišnjeg supruga. Njezin je odvjetnik sve navode demantirao.

Da Milan voli žene starije od sebe dokazao je i vezom s našom glumicom Ninom Violić. Par je bio zajedno otprilike godinu i pol dana, a upoznali su se 2014. godine kada je Milan bio na početku karijere, a Nina je u Beogradu gostovala s predstavom "Kako smo preživjele". O vezi se nikada nisu izjašnjavali u javnosti.

Čitajte i: Nina Violić uvela nas u svoj život i otkrila čemu je vjerna već deset godina: 'Više ne osjećam nikakvu bol'

Milan Marić rođen je 1990. godine u Beogradu, a još je u osnovnoj školi, gdje je bio djelom dramske grupe, shvatio kako ga privlači gluma. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 2013. godine. Karijeru je započeo u kazalištu, a pažnju redatelja privukao je ulogom atentatora Gavrila Principa u predstavi "Ova mi je grobnica mala". U filmu "Dovlatov" iz 2018. godine nagrađivanog redatelja Alekseja Germana Mlađeg u glavnoj ulozi glumio je pisca Sergeja Dovlatova.

image
Petar Benčina, Milan Marić i Milan Kolak.
RANKO SUVAR/CROPIX

- Bilo je veoma izazovno. Ovo mi je bila istovremeno prva glavna uloga i prvi internacionalni film, s fantastičnim redateljem, na ruskom jeziku kojeg nisam govorio. Scenarij nije bio nimalo lak. Bavili smo se osjetljivim temama: slobodom, ljubavi, (ne)mogućnostima, neispunjenim željama, unutrašnjom borbom i pokušajem da razumijete etiku i pomirite je s vrlo surovom realnošću. Dolazim iz druge zemlje, iz Srbije, i morao sam se udubiti u rusku dušu, glumeći pisca za kojeg nikad nisam čuo - rekao je Marić za srpski Blic. Od bitnijih uloga u njegovoj karijeri ističe se i ona u seriji "Državni službenik" gdje utjelovljuje tajnog agenta, no ne nalik Jamesu Bondu, već agenta s brojnim strahovima koji ne može riješiti baš svaki problem.

Čitajte i: Zavodnik Milan Marić i regionalna ikona #MeToo pokreta zasjali na posljednjoj večeri Sarajevo Film Festivala

Jedna od najboljih uloga mu je i ona u već spomenutoj Porodici, političara Čedomira Jovanovića, no izgleda kako će film Toma, koji na IMDB-u trenutačno ima ocjenu 9.3, nadmašiti baš sva očekivanja, što filmske ekipa, a što publike.

Linker
06. travanj 2024 06:52