saga se nastavlja

Prva svjedokinja protiv Ghislaine Maxwell sa samo 14 godina imala seksualni kontakt s njom i zloglasnim Epsteinom

Gotovo 17 mjeseci nakon uhićenja započelo je suđenje bivšoj partnerici Jefferyja Epsteina, Ghislaine Maxwell. Svjedokinja poznata kao ‘Jane‘ otkrila je neke dosad nepoznate detalje o Maxwell i Epsteinu te ispričala kako je provodila vrijeme s njima.

Prva svjedokinja protiv Ghislaine Maxwell, koja se predstavila pod pseudonimom 'Jane', bila je 14-godišnjakinja kada je prvi put imala 'seksualni kontakt' s Jeffreyjem Epsteinom.

Upoznala ga je godinu ranije dok je u Palm Beachu živjela s obitelji, ali joj je otac skladatelj iznenada preminuo od leukemije. Sljedećeg ljeta rođaci su skupili novac kako bi platili njoj i njezinoj braći odlazak u Interlochen, ljetni umjetnički kamp u Michiganu, gdje je i upoznala Maxwell i Epsteina.

Kad je Jane rekla da je iz Palm Beacha, Epstein je odgovorio: "Kakva slučajnost! I mi tamo živimo. Kako ti se zovu roditelji?"

Epstein je rekao da definitivno poznaje njezinu majku, a zatim je zatražio njezin broj. Otprilike mjesec dana kasnije, kada se Jane vratila u srednju školu, netko iz Epsteinova ureda nazvao ju je kući i pozvao nju i njezinu majku na čaj u njegovu vili u Palm Beachu.

image

Jeffrey Epstein u svojoj vili na privatnom karipskom otoku.

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Njihov je posjet trajao oko 30 minuta, a Epstein je rekao Janeinoj majci da je jako impresioniran njome i želi da se sljedeći put vrati i pjeva za njega. Tako su započeli njezini redoviti posjeti Epsteinovoj kući u kojoj bi Maxwell često bila kod kuće.

Prijeti joj 35 godina robije: Zloglasna bogatašica konačno sjela na optuženičku klupu

Mučni detalji

Tužiteljici Alison Moe detaljno je ispričala kako ju je Epstein natjerao da mu "štipne bradavice" i opisala prvi seksualni susret koji se dogodio 1994. kada ju je odveo u kuću na bazenu i ondje 'masturbirao ispred nje'.

Jane je rekla da je Epstein s njom razgovarao o tome čime se ona u životu želi baviti na što mu je rekla je da mora birati između toga da bude operna pjevačica, glumica ili model.

Prisjetila se da joj je tim povodom rekao kako "poznaje sve agente i fotografe" te da može "za nju napraviti puno stvari", ali da "ona mora biti spremna na to".

- Razgovor je naglo završio, bili smo u njegovom uredu, a on je rekao da ga pratim - ispričala je Jane.

Izašli su van kuće do bazena, a Epstein je sjeo na kauč s desne strane, svukao hlače, povukao ju na sebe i nastavio se samozadovoljavati. Nakon toga je ustao, otišao u kupaonicu, očistio se i ponašao kao da se ništa nije dogodilo.

image

Crtež Ghislaine Maxwell sa saslušanja u travnju 2021.

MONA SHAFER EDWARDS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Hrabro protiv zlostavljača! Nazivaju je feminističkim križarom, a ona im poručuje: ‘Zakon će vas sustići kad tad‘

Potpuno zbunjena

Unatoč tome, nastavila je provoditi vrijeme s Epsteinom i Maxwell, a nedugo nakon toga imala je svoj prvi seksualni susret s Maxwell. Epstein i Maxwell su razgovarali kada su odjednom rekli da ih slijedi i odveli je do Epsteinove spavaće sobe.

- Ušli su u spavaću sobu i skinuli se. Počeli su se milovati i nekako se ležerno hihotati, a zatim su zahtijevali da se skinem i radim isto - rekla je Jane.

Istaknula je da je Maxwell bila vrlo ležerna u vezi s tim susretom i ponašala se kao da se ništa nije dogodilo, a nju je s 14 godina sve to samo još više zbunjivalo.

Ghislaine Maxwell prijeti do 80 godina zatvora ako bude proglašena krivom.

Linker
12. travanj 2024 04:29