Zlatni studio 2022.

Tatjana Jurić: ‘Kad sam objavila da odlazim s TV-a, urednik mi je rekao da to nitko ne radi. No, pronašla sam se‘

Jedna od nekad omiljenih televizijskih voditeljica pronašla se u novom mediju te je nominirana za Zlatni Studio u kategoriji radijskog glasa godine.

- Trebalo mi je samo deset godina za prvu radijsku nominaciju - rekla je u razgovoru za Jutarnji list nekadašnja televizijska voditeljica Tatjana Jurić, koja je ove godine nominirana za Zlatni Studio u kategoriji radijskog glasa godine.

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

No, na neki joj je način i drago što joj je publika najprije dopustila da se kvalitetno dokaže u ulozi radijske voditeljice.

- Volim kad su takvi procesi prirodni, a ne forsirani. Već i samu nominaciju smatram velikim priznanjem. Ovo je nagrada koja je kombinirano priznanje struke i publike, zbog čega mi je posebno drago da je moj rad primijećen - kaže nam Tatjana.

Većina ljudi, govori, percipira ju kao dijete televizije. No, na Narodnom se radiju već itekako brendirala, postala je jedan od njihovih najprepoznatljivijih glasova.

Čitajte i: OVI VODITELJI U IGRI SU ZA OSVAJANJE NAJVEĆE MEDIJSKE NAGRADE: TKO ĆE JE PONIJETI KUĆI ODLUČUJETE I VI

- Radio je moja velika ljubav! Kad sam obznanila da odlazim s TV-a na radio, tadašnji mi je urednik rekao da to nitko ne radi, da nitko ne odlazi iz velike TV kuće na mali radio. No, radio je iznimno neposredan i topao medij, zbog čega ga obožavam. Nekad sam mislila da je televizija takva, no najveću sam magiju pronašla upravo u eteru - zaneseno priča Tatjana.

Radio je specifičan medij, najstariji od novih medija, onaj koji je utabao put svima ostalima. Još u vremenu kada se pojavila televizija, bilo je govora o tome da radio neće preživjeti...

- Nekada je bilo pravilo da su šminka i frizura nužne samo na televiziji, a danas i radio sve više postaje vizualni medij - kaže voditeljica pa nabraja kako Narodnog ima i na YouTubeu, svim društvenim mražama...

Čitajte i: DORIS PINČIĆ: ‘GITA I DONAT SE NAJVIŠE VESELE KAD IM NEŠTO FINO SKUHAM, NJIMA JE MAMA - MAMA‘

- Upravo je to budućnost, konvergencija, situacija u kojoj ne znaš gdje počinje, a gdje završava neki medij. Prilagodba je najvažnija stvar u medijima - smatra.

Podsjetimo, Tatjana Jurić je na radio došla prije deset godina, a prije toga javnosti je bila već itekako poznata kao lice iz televizijskog "prime timea".

- Zbog toga nisam imala luksuz sakriti se u eteru. Ljudima sam već bila poznata, zbog čega sam osjećala veliku obavezu dobro odraditi posao. I od prvih sam se trenutaka tamo našla i prepoznala - priča i dodaje da je na radio došla kada je bila na posljednjoj godini studija.

Čitajte i: FRANKA BATELIĆ: NAJLJEPŠI KRAJ IZNIMNO USPJEŠNE GODINE, U KOJOJ SE SA SUPRUGOM KONAČNO SKRASILA U NOVOM DOMU

U posljednjih nekoliko godina, kaže, osjeća da je u eteru u potpunosti svoja. - Svoju četverosatnu radijsku šihtu ne bih mijenjala ni za što - priznala je za Jutarnji na vijest o nominaciji za ovu prestižnu nagradu.

Linker
19. travanj 2024 19:00