Teško priznanje

Velika pop zvijezda slomila se i u suzama priznala: ‘Silovao me sa 19 godina pa me trudnu ostavio na ulici‘

Lady Gaga progovorila je o svojoj najvećoj traumi u dokumentarnom serijalu u režiji princa Harryja i Opre Winfrey koja ju prati još i danas.

U novom dokumentarnom serijalu o mentalnom zdravlju "The Me You Can't See", čiji su izvršni producenti princ Harry i Oprah Winfrey, gostovala su mnoga poznata lica. Jedno od njih je i pop zvijezda Lady Gaga koja je šokirala svojim otkrićem da ju je silovao glazbeni producent na početku karijere.

Kako je kroz suze ispričala u dokumentarcu da ju je ostavio "trudnu na uglu" nakon višemjesečnog zlostavljanja. U prvoj epizodi emisije Gaga kaže da se samoozljeđivala kada je bila jako mlada i da mnoge njezine borbe s mentalnim zdravljem proizlaze iz te traume koju je proživjela kao ambiciozna glazbenica.

Čitajte i: Zbog njenih ljubimaca je primio metak, sada mu vraća: Lady Gaga dala je ogroman iznos za liječenje svog šetača

"Imala sam 19 godina i bila sam u tom biznisu, a producent mi je rekao: 'Skini odjeću'. Rekla sam ne i izašla van, ali on mi je povikao da će mi uništiti svu glazbu. I nije prestao... nije mi to prestao govoriti i ja sam se samo smrzla i jednostavno... Ni ne sjećam se", ispričala je Gaga.

Dok se slamala u suzama, Gaga je objasnila da nikada neće imenovati dotičnog producenta.

"Razumijem ovaj pokret #MeToo, razumijem da se neki ljudi osjećaju ugodno s tim, a ja ne", nastavila je. “Nikad se više ne želim suočiti s tom osobom. Ovaj je sustav toliko pun zlostavljača, toliko je opasan", rekla je.

Dodala je da je godinama kasnije doživjela totalni psihotični napad i bila u jakom stanju paranoje zbog čega je otkazala brojne svjetske turneje. Tada je shvatila da je to ponovljena trauma zbog njezinog seksualnog zlostavljanja.

"Nisam mogla osjetiti vlastito tijelo. Prvo sam osjetila bol, zatim sam otupjela, a onda sam bila bolesna tjednima nakon toga. Shvatila sam da je to bila ista bol koju sam osjetila kad me osoba koja me silovala ostavila trudnu na uglu pored kuće mojih roditelja jer sam povraćala i bila bolesna. Jer su me zlostavljali i mjesecima sam bila zatvorena u studiju", kazala je sjećanjima potresena Gaga.

Čitajte i: Konačno pronašla ljubav života? Lady Gaga nakon nekoliko teških godina konačno pronašla mir

Trebale su joj dvije i pol godine da se oporavi, no kaže da se samo jednom treba prisjetiti te traume i ponovno osjeća fizičku i emocionalnu bol.

Cijeli dokumentarac, u kojem svoja traumatična iskustva izlažu i princ Harry, Oprah Winfrey, Glen Close i drugi, možete pogledati na AppleTV+.

Linker
20. travanj 2024 08:53