Ranko Šuvar / Hanza Media
Ljuta konkurcencija

Žestoki obračun voditelja, Rene Bitorajac prozvao Franu Ridjana: 'Mogao si samo sanjati da postaneš Tarik Filipović'

Voditelj Frano Ridjan jednom je svojom izjavom 'pogodio u živac' svojeg prethodnika, voditelja i glumca Renea Bitorajca kojeg će zamijeniti u showu Supertalent. 'Da ti nije glumaca voditelja, ne bi ti imao kome već dva puta biti zamjena', samo je jedan od Reneovih komentara.

Jedan od najpoznatijih HRT-ovih voditelja Frano Ridjan preuzeo je voditeljsku ulogu u showu Supertalent u kojem je uz Igora Mešina tu ulogu imao poznati glumac Rene Bitorajac punih šest sezona. S obzirom na to da se Rene odlučio posvetiti svojem kazalištu Luda kuća, kojeg je osnovao zajedno s glumcem Brankom Đurićem Đurom, odlučio je druge angažmane ostaviti iza sebe pa su tako na Novoj TV morali naći zamjenu za njega. Odluka je pala na Franu Ridjana koji je tim povodom dao intervju za Studio, prilog Jutarnjeg lista, te između ostalog izjavio da je "Igor Mešin jedan od rijetkih glumaca kojima ne bi zabranio posao voditelja na televiziji".

Ta izjava "upala je u oko" Reneu koji je sve odlučio komentirati na svojem profilu na Facebooku.

"Kaže Ridjan, moja zamjena u Supertalentu, kako je Mešin jedan od rijetkih glumaca kojima ne bi ZABRANIO posao voditelja na televiziji! E pa stari moj, evo ti samo nekoliko razloga zašto to ne samo da nije lijepo od tebe, već je i zločesto.

1. Da ti nije glumca voditelja (za početak mene), ne bi ti imao kome već dva puta biti zamjena, i to na dva showa koji su kruna tvoje "karijere". Volim Hrvatsku (HRT) i Supertalent.

2. Bez obzira što u zajedničkom intervjuu kažeš da je Mešin jedan od rijetkih glumaca kojima ne bi ZABRANIO vođenje, i on je glumac pa mu pljuješ po cehu.

3. Nećemo se lagati da si na svojoj bivšoj televiziji mogao samo sanjati da postaneš Tarik Filipović, ups, opet glumac voditelj.

Eto, želim ti više sreće nego kad si me mijenjao prvi put, jer je to trajalo samo jednu sezonu pa su brzo ponovo zvali nazad mene i Navojca, ups, opet glumce!!! Sad sam ja malo zločest, ali oprostit ćeš mi jer je istina. Vjerujem i kako ti je zapelo za oko i koliko je glumaca (svih troje), ostalo u natjecanju showa Zvijezde pjevaju kada si ti već ispao, pa u potpunosti mogu razumijenti tvoju frustraciju. Probaj to potisnuti i radi svoj posao novinara voditelja što bolje znaš ali ne "zabranjuj" glumcima voditeljima to isto. Ti si vjerojatno samo izrazio svoje mišljenje s kojim se očito PR služba Nove TV koja je to autorizirala, na moje čuđenje, očito slaže. Reći ćeš da se to tako kaže, ali tako se kaže u kafiću i tako se kaže kad si puno veća faca. Vjerojatno je to euforija prouzročena prelaskom u novu kuću, u kojoj ćeš bez sumnje imati bolji tretman nego na starom mjestu, a i više prijatelja ako nećeš zabranjivati. Do tada, nadam se da i ja, i Tarik Filipović, i braća Navojec, i Enis Bešlagić, i Doris Pinčić Rogoznica i ostali glumci voditelji uz tvoj blagoslov možemo nastaviti raditi" - stoji u poduljem statusu popularnog glumca.

S obzirom na to da je njegova izjava uvrijedila glumca koji se već godinama dobro snalazi i u voditeljskim ulogama, Frano Ridjan odlučio se ispričati, a njegovu ispriku donosi Jutarnji list.

- Nije mi bila namjera uvrijediti bilo koga i žao mi je što su moje riječi nepotrebno krivo protumačene. Jedina namjera mi je bila samo dodatno istaknuti i pohvaliti kolegu Igora Mešina. Generalizacije nisu dobre i nadam se da će svi koji su se osjetili prozvanim primiti moju iskrenu ispriku, jer moji kolege koji sjajno rade ovaj posao dolaze iz različitih zanimanja i apsolutno je nebitno što su po vokaciji - izjavio je pomirljivo Frano.

Linker
17. travanj 2024 11:53