Bez brige s Dijanom

Burnout - kako ustati, a ne odustati?

Jesu li vas u školi učili kako se nositi sa stresom? Jesu li vas tome učili roditelji? Pretpostavljamo da vas nitko tome nije učio. Stres smo, spletom okolnosti, prihvatili kao sastavni dio naših života. Stres, kažu nam s druge strane liječnici, uzorkuje mnoge druge zdravstvene tegobe i bolesti. "No, doktore, ne znam kako smanjiti stres!" uobičajena je isprika.

Znate li da stres koji se ne rješava i koji se gomila može dovesti do burnouta? A što onda? E to više nije tako bezazlena stvar. "Pregorijevanje" ili burnout dovodi nas do ruba, svi su nam problemi nepremostivi, posao nas ne ispunjava, ne vidimo smisao, ništa nas ne veseli, bezvoljni smo i ne možemo si pomoći.

Kako si pomoći u takvoj situaciji, tema je ovog serijala "Bez brige s Dijanom". Izlaza ima, ali nije jednostavno do njega doći. Zato u ovom specijalu donosimo razgovore, video intervjue, priče s ljudima koji su se s ovim problemom suočili. A o svemu tome razgovarat ćemo i s našim uvaženim liječnicima, psihoterapeutima i psihijatrima dr. Hrvojem Handlom i dr. Antom Bagarićem.

U slučaju da želite čuti njihovo mišljenje iz prve ruke, potražite svoju ulaznicu za tribinu na kojoj će liječnici u razgovoru s autoricom Dijanom Čuljak odgovarati na vaša pitanja.

gloria2bottom
Linker
15. travanj 2024 09:30