Marilyn Monroe

 RICHARD AVEDON/WARNER BROS/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Miris glamura

Ove parfeme koristile su princeze i legendarne glumice, njima se možemo mirisati i danas

Raskošni mirisi kakvi su obavijali Jackie Kennedy Onassis, Lauren Bacall ili Grace Kelly još su cijenjeni i drže visoku cijenu.

Raskošni mirisi kakvi su obavijali Jackie Kennedy Onassis, Lauren Bacall ili Grace Kelly još su cijenjeni i drže visoku cijenu.

Nema više zvijezda takvog sjaja kakve su bile Grace Kelly, Audrey Hepburn ili Marilyn Monroe. Sve je na njima i u vezi s njima bilo veće od života, publika je očarano pratila njihova vjenčanja i razvode, haljine i frizure i uživala u sjaju kojim su zračile s velikih ekrana.

I parfemi koje su koristile bili su u skladu sa sveopćim glamurom - svi znamo koliko je Marilyn Monroe voljela Chanel°5, a na portalu Who What Wear otkrili su još čvrstih veza diva i mirisa. Najbolje od svega je što i danas možete mirisati poput Jackie Kennedy Onassis ili Lauren Bacall, ako baš želite i ako želite za to platiti, jer dobar dio tih parfema i dalje se proizvodi.

image

Grace Kelly je u brak ušla namirisana Creedovim parfemom Fleurissimo Fragrance

SNAP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Elitni mirisi i cijene

Grace Kelly je, kako i dolikuje princezi od Monaka, birala mirise luksuzne kuće Creed koja je parfeme i parfimiranu odjeću radila za okrunjene glave još u 18. stoljeću. Upravo se za vjenčanje s monegaškim princom Rainierom III namirisala Creedovim parfemom Fleurissimo Fragrance, delikatnim spojem listova ljubičice, bergamota, bugarske ruže, ylang-ylanga i firentinske perunike. Danas za bočicu treba izbrojiti 425 dolara.

image

Mirise luksuzne kuće Creed posebno vole okrunjene glave

CREED
image

Chateau Krigler 12 bio je omiljeni miris Grace Kelly

KRIGLER

Voljela je Grace i Chateau Krigler 12, luksuzni parfem stare parfemske kuće za elitu Krigler. Glavne note su badem, đurđica, mimoza, mošus, ruža i ljubičica, a i cijena je elitna: 615 dolara.

Oličenje jet seta

Jackie Kennedy Onassis nije bila ni princeza ni glumica, ali bila je pravo oličenje jet seta. Voljela je Kriglerov Lovely Patchouli 44 s glavnim notama jantara, mošusa, pačulija, crvenog voća i vanilije. Kako kažu u Krigleru, miris je topao i očaravajući, a Jackie ga je kupila nakon zaruka s brodovlasnikom Aristotelom Onassisom.

image

Jackie O bila je oličenje jet seta

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Lovely Patchouli kupila je Jackie O nakon zaruka

KRIGLER

I legendarna Marlene Dietrich voljela je Kriglera, točnije njegov klasični miris Lieber Gustave 14 (kao i prethodni parfemi iste kuće, danas stoji 615 dolara). Glavne su mu mirisne note crni čaj, geranij, note kože, sandalovina i tonka grah, a Marlene ga je, kaže priča, nudila i Caryju Grantu dok su zajedno snimali.

image

Marlene Dietrich i Cary Grant možda su jednako mirisali na snimanjima

PARAMOUNT/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Marlene Dietrich birala je miris Lieber Gustav i svima ga preporučivala

KRIGLER

Poseban miris za poseban šarm

Givenchy je 1954. kreirao parfem L‘Interdit posebno za ljupku Audrey Hepburn koja ga je ekskluzivno nosila godinu dana prije nego što je plasiran na tržište. Očaravajući miris čine cvijet naranče, tuberoza, jasmin, pačuli i vetiver. Današnja mu je cijena 124 dolara. I Audrey je voljela Kriglera, točnije njegov English Promenade 19, elegantnu mješavinu grejpa, jasmina, nerolija, cvijeta naranče i bijelog mošusa nadahnutu talijanskom rivijerom.

image

U čast ljupke ljepote Audrey Hepburn Givenchy je kreirao L‘Interdit

SNAP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Givenchy je kreirao L‘Interdit posebno za Audrey Hepburn

GIVENCHY
image

Audrey Hepburn voljela je Kriglerov English Promenade

KRIGLER

Za Lauren Bacall, glumicu posebnog šarma, poseban je bio L‘Ombre Dans L‘Eau parfemske kuće Diptyque. Svjež i prozračan, spoj je bugarske ruže, mandarine i pupoljaka crnog ribiza. Današnja mu je cijena 165 dolara.

image

Lauren Bacall birala je mirise kuće Diptyque

SNAP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

L‘Ombre Dans L‘Eau, Diptyque, 165 dolara

DIPTYQUE
image

Marilyn i njen omiljeni miris ušli su u vječnost

COLUMBIA/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Legendarni Chanel 5

CHANEL

U vječnost su, naravno, ušli i Marilyn Monroe i Chanel°5, a i njena izjava kako na spavanje odlazi samo s kojom kapi tog, možda i najslavnijeg svjetskog parfema. Za njegov jedinstven miris zaslužna je senzualna mješavina jasmina, sandalovine i burbon vanilije. Kako smo nedavno objavili, u život se vraća i parfem koji je ekskluzivno nosila filmska diva Ava Gardner L‘Astre, bogat cvjetni miris obnovljene parfemske kuće mirisna Le Galion. Moći će se kupiti od 1. veljače.

Linker
07. lipanj 2024 15:40