Oblikujte svoje tijelo

Bezbolnim tretmanom stotine tisuća žena riješilo se masnih naslaga, otkrili smo sve o njemu

Zdravom prehranom i tjelovježbom teško se možemo u potpunosti riješiti masnih naslaga, no odlaskom na tretmane rezultati mogu biti vidljiviji

Kako izgledam u bikiniju? – pitanje je koje si mnoge žene postavljaju, a koje je posebno popularno dolaskom viših temperatura. Ljeto se polako bliži, a s njim dolazi i stres oko fizičkog izgleda pa često krećemo na rigorozne dijete ili udarne treninge zbog kojih ne možemo hodati sljedećih nekoliko dana. Pravilna prehrana i umjereno vježbanje poželjni su tijekom cijele godine, no ukoliko vodite stalnu borbu s masnim naslagama koje ne žele otići, postoji rješenje koje je oduševilo na stotine tisuća žena diljem svijeta.

Radi se o CoolSculptingu, vodećem tretmanu za redukciju masnog tkiva u svijetu. Dosad je izveden više od osam milijuna puta, a djeluje na principu kriolipolize, jedinstvene tehnologije zamrzavanja i eliminiranja masnih stanica. Bezbolna je alternativa liposukciji, kirurškom zahvatu za oblikovanje tijela. Tretmanu se možete podvrgnuti u Poliklinici Bagatin koja ima prvi uređaj nove generacije za smanjenje masnog tkiva s devet područja na tijelu; trbuha, bokova, gornjeg dijela leđa, prsa, unutarnjeg i vanjskog dijela bedara, koljena, masnog tkiva ispod stražnjice te podbratka. Kako djeluje? Po čemu se razlikuje od drugih tretmana? Komu je namijenjen? Donosimo sve odgovore u nastavku teksta.

1. Kako je nastao CoolSculpting?

Ne tako davne 2005. godine, dvojica znanstvenika s Harvarda promatrala su djecu dok su jela sladoled. Primijetili su da im ova ledena slastica uzrokuje udubljenje obraza pa su tako došli do zaključka da hladnoća sladoleda smrzava sitne džepove masnog tkiva, što se može iskoristiti u terapijske svrhe. Ubrzo nakon njihovog opažanja, kreirana je metoda kriolipolize koja se i nakon sedamnaest godina od otkrića redovito koristi u borbi protiv masnih naslaga.

2. Po čemu se CoolSculpting razlikuje od liposukcije?

Jedan od najpoznatijih tretmana za oblikovanje tijela je liposukcija. Iako učinkovita, može se obaviti jedino kirurškim zahvatom, a mnogima već i sama pomisao na odlazak pod nož momentalno izaziva osjećaj straha i neugode pa radije biraju manje bolne terapijske postupke. Više o samoj liposukciji možete pročitati ovdje.

Kod CoolSculptinga nema šavova jer ne zahtijeva operaciju, a celulit će se riješiti bezbolno, uređajem za smrzavanje masnih stanica. Zbog toga je dobra alternativa svima koji se bezbolno žele riješiti masnih stanica.

3. Koliko dugo traje oporavak?

Prednost CoolSculptinga je što ne zahtijeva dugi oporavak nakon tretmana, stavljanje troslojnih obloga te kompresijskih zavoja na tijelo koji se inače nakon kirurških zahvata moraju nositi tjednima.

Nakon oblikovanja tijela ovim postupkom, moći ćete se odmah vratiti svojoj svakodnevnoj rutini, a ako se pojave nuspojave poput crvenila, zatezanja ili peckanja, pacijent ne mora brinuti jer će se povući u kratkom periodu (unutar nekoliko dana).

image
SHUTTERSTOCK

4. Komu je namijenjen?

Ovaj tretman ima svoje ciljane kandidate jer, naime, ne mogu se svi podvrgnuti CoolSculptingu. Namijenjen je osobama koje već imaju idealnu, ili pak blizu idealne težine i odgovarajući indeks tjelesne mase prema preporuci doktora, a žele smanjiti masno tkivo na nekom od devet ranije spomenutih područja tijela.

Ipak, ovaj medicinski postupak trebaju izbjegavati osoba koje imaju herniju, odnosno bruh, čak i ako je uklonjen, a ne prakticira se i kod dijastaze rektusa (ravnog trbušnog mišića).

5. Koliko traje tretman?

Namrštite se svaki put kada pomislite na dugotrajne tretmane koji traju i po nekoliko sati u danu? S ovom terapeutskom metodom ne trebate satima ležati na medicinskoj stolici jer i najduži tretman traje malo duže od sat vremena, što ovisi o području koje se tretira i količini masnih stanica koje se uklanjaju.

Na početku tretmana osjeća se hladnoća uređaja na tijelu te lagano povlačenje kože, što je normalna posljedica suzbijanja lokaliziranih masnih naslaga. Kako proces traje, tako tretirano područje trne od hladnoće, a već nakon 35 do 75 minuta, ovisno o trajanju smrzavanja sala, procesu se približava kraj. U Poliklinici Bagatin stručnjaci procjenjuju koji aplikator je najbolje koristiti te koliko puta ponoviti tretman, a nakon detaljne dijagnostike, pacijentu donose procjenu analize sastava njihova tijela i definiraju daljnji plan terapije.

image
FOTOGRAFIJE: POLIKLINIKA BAGATIN

6. Nakon koliko vremena se vide rezultati?

Brzo nakon što je medicinski postupak obavljen, tijelo počinje eliminirati masne stanice iz organizma, a otprilike tri tjedna nakon tretmana uočit će se prvi znakovi promjene. Ipak, zategnuta i zaglađena koža bit će vidljiva nakon tri do četiri mjeseca, kada pacijent nepovratno izgubi i do 27% masnih stanica u tretiranom području.

7. Ostavlja li CoolSculpting ožiljke?

Neki ljudi ne žele da drugi saznaju za njihove odlaske na tretmane; zbog mogućeg osuđivanja od okoline, loših komentara članova obitelji, neugodnih pogleda kolega na poslu ili pak nekog trećeg razloga. CoolSculpting ne ostavlja tragove i znakove na tijelu koji otkrivaju da osoba podilazi terapijskim preparatima, a nakon obrade i eliminacije masnih stanica, smanjenje masnoća s tijela će prijateljima i obitelji izgledati sasvim prirodno, kao da ste prehranom i vježbanjem postigli vidljive rezultate.

8. Može li se kombinirati s drugim tretmanima?

Tržište su preplavili različiti terapijski postupci za uklanjanje masnih stanica, posebno u zadnjem desetljeću. Njihova popularnost neprestano raste, a stručnjaci marljivo rade na usavršavanju bezbolnih i jednostavnih metoda. Među njima je i, sad vam već dobro poznati, CoolSculpting, postupak koji je u Zagrebu moguće napraviti u samo dvije poliklinike. Jedna od njih je i Poliklinika Bagatin u kojoj tretmane izvode medicinski kozmetolozi i opći kirurzi kvalitetno educirani u tome području. Također, tretman je ekskluzivno dostupan i u Poliklinici Bagatin u Splitu.

Navedeni terapijski postupak može se kombinirati i s drugim metodama, a u Bagatinu stručnjaci ponekad preporučuju i Venus Legacy, postupak koji stimulira obnovu kolagena. Naprotiv, da bi rezultati bili što vidljiviji, a mogućnosti za nuspojavama minimalne, poželjno je da se tretmani kombiniraju, što ističe i Ana Mogulić, voditeljica odjela kozmetologije Poliklinike bagatin.

- Bitno je napomenuti kako u Poliklinici Bagatin uz CoolSculpting obavezno koristimo i Z Wave Pro terapiju udarnim valovima koji poboljšava rezultate te smanjuje moguće nuspojave na minimum. Poliklinika Bagatin jedna je od rijetkih koja kombinira ova dva tretmana jer nam je sigurnost klijenata na prvom mjestu - objašnjava Mogulić.

Ovaj terapijski postupak doći će do punog izražaja ako se kombinira i s Med Contour tretmanom i Esmerald hladnim laserima za oblikovanje tijela. Najbolje je da uz pomoć stručnjaka procijenite koji postupak će najbolje odgovarati vašem tijelu, a za više detalja o samim tretmanima proučite vodič za oblikovanje tijela.

Naručite se na besplatne konzultacije klikom na link, na broj telefona 01/4610-225 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Poliklonikom Bagatin.

Linker
10. travanj 2024 02:12