Matej Dokić
NEDALEKO OD SVETVINČETA

Luksuzno imanje u malom istarskom mjestu ostavlja bez daha: Iz ruševne štale niknula je moderna stancija

Dok kupci uživaju u mirisima njegovih preparata, najveći domaći proizvođač kozmetike Marko Gross udiše čisti mediteranski zrak nedaleko od Svetvinčenta, gdje je na nekadašnjem terenu s ruševnom štalom niknula moderna stancija. U svoju oazu u prirodi pustio je ekipu Glorije, a u videu provjerite kako izgleda njegovo imanje u malom istarskom mjestu.

Kao muškarac u svijetu kozmetike, koja se uglavnom poistovjećuje sa ženskom njegom i ljepotom, Marko Gross se osjeća vrlo sigurno, pa čak i dominantno. Predsjedniku Uprave Magdis grupe, najvećeg domaćeg proizvođača dijetetskih i kozmetičkih preparata, samopouzdanje daju nevjerojatni poslovni rezultati, kao i to što je - kaže - u poslu okružen pametnim i sposobnim ženama. Još jedan ključni faktor uspjeha je njegova ljubav prema prirodi i razumijevanje svojstava biljaka, što je usadio u svoj najpoznatiji brend, Biobazu, ali i u vlastiti životni stil.

- Obožavam prirodu i boravak na otvorenom, ali ne na avanturistički način, nego više izletnički. Iako sam podrijetlom Slavonac, draži su mi mediteranski pejzaži, pogled na maslinike te miris ružmarina, kadulje, lavande i bosiljka. Zbog toga smo za svoju oazu u prirodi odabrali ovo malo istarsko mjesto - kaže 41-godišnji Marko Gross, koji ove godine sa suprugom Ivanom i sinom Franom potpuno opušteno uživa na obiteljskom imanju nedaleko od Svetvinčenta.

Obitelj Gross
Marko Gross
Smoljanci 
Fotograf Matej Dokic 010819
Matej Dokić
Marko Gross je u najzeleniji dio vrta smjestio skulpturu Dušana Džamonje, koju je dobio na dar od umjetnikova sina

Iza njega je, naime, veliki poslovni pothvat - preuzimanje tvrtke Neva i lansiranje novog brenda iz njenih pogona, čime je dokazao da misli ozbiljno i vjeruje u budućnost te najdugovječnije domaće kozmetičke kompanije. I dok kupci uživaju u mirisima ljubičice, jorgovana i nebeske ruže, koji obogaćuju petnaest proizvoda novog brenda Neva 1918, Marko Gross udiše čisti istarski zrak i mirise autohtonog bilja što ga je sadio zajedno sa svojim ocem i poslovnim mentorom Srećkom Grossom. Imanje koje je otac kupio 2014. kao neuređeni teren od 2000 kvadrata s ruševnom štalom, poprimilo je današnji oblik zahvaljujući njihovom zajedničkom promišljanju i radu. Sin se uglavnom bavio arhitekturom i dizajnom interijera, a otac - inače farmaceut i zaljubljenik u biljke - pejzažnom arhitekturom. Isto tako zajedno su posljednjih dvadesetak godina gradili tvrtku, otkrio je za novi broj magazina Gloria.

Linker
03. travanj 2024 20:28