Hrana kao umjetnost

Novo lice zadarskog raja za gurmane: Spoj umjetnosti i hrane u morskoj La Riseriji zavoljet ćemo na prvu

Nova zadarska zvijezda visoko podiže ljesvicu kad je uređenje trgovina u pitanju, dućan delicija predstavio je svoj novi izgled.

Ljetna gastro bajka može početi. Već omiljena La Riseria predstavlja nam prvu dalmatinsku adresu na zadarskoj Branimirovoj obali 9. Detalje ove zasigurno najoriginalnije trgovine u Dalmaciji otkrivat ćemo svakim susretom. Svestrani umjetnik Denis Brajčić prostoru od 60 kvadratnih metara na frekventnoj zadarskoj šetnici udahnuo je jedan novi element koji nas istovremeno privlači, ali i podsjeća da upravo sebe stavljamo na prvo mjesto u eri užurbanog života.

image
La Riseria nalazi se na Branimirovoj obali
IVA PERINCIC
image
IVA PERINCIC

Zidovima dominiraju plava i zlatna boja. Njima je jasno i vidljivo ispisano ‘JA‘ koje je ujedno most između umjetnosti i naše svakodnevne potrebe za hranom. Uz kombinaciju drva i metala izvrsno su se uklopile mediteranske biljke poput lavande, lovora i limuna. Upravo oni ovom prostoru daju zelenu notu koja podsjeća na to da kad je hrana u pitanju trebamo težiti onom izvornom i danom od prirode.

image
La Riseria u Zadru dobila je novo lice
IVA PERINCIC

Čitajte i: Kao iz snova! Saša Šekoranja nam je otvorio vrata svoje bajkovite vile u kojoj je osmislio limitiranu kolekciju Glorijinih torbi

Veza hrane i umjetnosti

Tu dolazimo do dublje povezanosti Dalmacije i talijanskih gastro specijaliteta koji se tradicionalno pripremaju u gotovo svakom domu. Pristupačne cijene nekih od najboljih talijanskih brendova hrane i vina od sada su nam dostupni gotovo ispred kuće. Zadar je prvi grad na obali u kojem ćemo pronaći razigranu i visoko kvalitetnu talijansku rižu iz pokrajine Vercelli.

image
Dućan delicija nudi bogat izbor talijanskih vina.
IVA PERINCIC

Sirevi koji nas vode na jedno novo putovanje Italijom dolaze iz regije Friuli Venezia Giulia, a pršuti iz regije San Daniele. Deseci vrsta tjestenina dolaze iz cijele Italije koja je po njima prepoznata u svijetu. Slastice su pak iz jedne od najpoznatijih obiteljskih radnji slastica u svijetu Dall‘Ava bakery čije se delicije nalaze na policama čuvenog Harrodsa. Posebnu pažnju privlače vina i popularna prosecca i to jednih od najboljih vinara kao što su Ca‘ di Rajo, Ceci ili Bressan.

image
La Riseria Zadar
IVA PERINCIC

Zadarska La Riseria postaje mjesto susreta u kojem ćemo se upustiti u avanturu kušanja novih, a opet tradicionalnih talijanskih okusa. Mjesto je koje će za stolom okupiti obitelji, prijatelje ili pak poslovne suradnike. Ploveći morima okusa ovdje ćemo susresti najnovije tehnologije proizvodnje visokokvalitetne hrane koja svoje porijeklo vuče u starim, tradicionalnim talijanskim manufakturama čiji su okusi pozdravljeni diljem svijeta.

image
Umjetnik Denis Brajčić zaslužan je za novo uređenje.
IVA PERINCIC
image
IVA PERINCIC
Linker
19. travanj 2024 11:10