Vila Meneghetti

Ovu vilu u Istri bira svjetska elita: Njihova vina ispijale su ‘anđelice‘, a zvijezda Bridgertona ispričala im se na ponašanju

Istarska ljepotica koja se ističe gastronomskom ponudom s domaćim nagrađivanim vinom i maslinovim uljem oaza je mnogim poznatima diljem svijeta, a za svoje vjenčanje odabrali su je i Maja Šuput te Franka Ćorluka.

Prvi pogled na Meneghetti Wine Hotel & Winery u Balama je njihov romantičan drvored, koji se prostire od ulaznih vrata do vile. Upravo tamo svoj je obred vjenčanja imala pjevačica Maja Šuput, na kojem je u svibnju 2019. godine rekla "da" svome Nenadu Tatarinovu. Uzvanici su se noćima zabavljaji u vili, a dan nakon vjenčanja u kućnim ogrtačima skakali su u unutrašnji bazen. Ljeto prije, Meneghetti kao lokaciju iz snova odabrali su pjevačica Franka i sada već bivši nogometaš Vedran Ćorluka.

image
Vjenčanje Franke Batelić i Vedrana Ćorluke u malom istarskom gradiću Bale.
GORAN SEBELIC/CROPIX
image
Maja Šuput i Nenad Tatarinov vjenčani u Stanciji Meneghetti.

GORAN SEBELIC/CROPIX

No, vila je, kao i svakoga ljeta, poželjno utočište za mnoge poznate. Ove je godine Victorijine anđelice Saru Sampaio, Shaninu Shaik, Kelsey Merritt i Laisa Ribeiro tamo povela također anđelica Jasmine Tookes. Djevojke su se prvo zabavljale u Dubrovniku i na Hvaru, a potom ih je put odveo u Istru. Posljednji dan djevojačke večeri Jasmine je provela u ovoj luksuznoj vili.

image
GORAN SEBELIC/CROPIX

"Rose’ svaki dan", napisala je Shanina Shaik uz fotografiju gdje je pozirala nasred vinograda i ispijala svoje omiljeno vino.

"Najljepše vrijeme na najljepšem mjestu", napisala je buduća mladenka i podijelila nekoliko fotografija Meneghettija.

Čitajte i: Kakva razglednica Hrvatske! Victorijine anđelice odlično se zabavljaju u Dubrovniku, na Hvaru i u Istri

Vilu nije zaobišla niti zvijezda Netflixove hit serije Bridgertone. Glumica Phoebe Dynevor nakon prekida s komičarom Peteom Davidsonom sigurno je utočište pronašla u zelenoj jadranskoj oazi. Uživala je u kušanju domaće tjestenine i ispijanju domaćih vina, a osoblju vile zahvalila se u svoje ime i ime prijateljice s kojom je bila na ljetovanju.

image
Vanjski bazen
GORAN SEBELIC/CROPIX

"Hvala vam što ste trpjeli dvije zaigrane djevojčice", napisala je na Instagramu uz fotografiju koju je objavila iz Hrvatske.

"Luksuzni vinski hotel i restoran Meneghetti smješten je u prirodnoj oazi koja se prostire na 120.000 četvornih metara usred istarskih vinograda i maslinika. Objekt nudi elegantne sobe i vile uz spoj vrhunskog iskustva jela i vina. Gostima su na raspolaganju vanjski i unutarnji bazen", piše na stranici Booking.com.

image
Stancija Meneghetti iz zraka.
CROPIX

Čitajte i: Nisu izdržali dugo! Zvijezda Bridgertona ‘pala‘ na nestabilnog zavodnika, no ljubav nije dugo trajala

Ističe se kako je vila uređena u kombinaciji modernog i starinskog stila te piše kako je idealna za sve ljubitelje rekreativnog trčanja, biciklističkih izleta, dugih šetnji ili opuštanja u bazenu.

image
Meneghetti
GORAN SEBELIC/CROPIX
image
Unutrašnjost s bazenom
GORAN SEBELIC/CROPIX

Prošle je godine vila dobila Michelinovu preporuku, uz još 52 hrvatska restorana, a gosti mogu uživati u nagrađivanom domaćem vinu i maslinovom ulju. Uvrštena je u sto najljepših europskih hotela. Noć stoji između 180 i 1100 eura, ovisno o usluzi i apartmanu, a kompleks se širi i dalje. U trećoj je fazi izgradnje manjeg broja luksuznih jedinica unutar vila.

Linker
19. travanj 2024 06:02