Novi hotel

Slavni glumac otvara novi hotel na bajkovitom otoku koji će Santorini pozicionirati kao luksuznu destinaciju

Robert De Niro, suvlasnik svjetskog lanca japanskih restorana i hotela Nobu, osim na filmu uspješan je i u restoranskom i hotelskom biznisu: sa svojim partnerima ima pedeset restorana, a uskoro u Grčkoj otvara dvadeset i šesti hotel.

''Kada sam prvi put upoznao Roberta de Nira nisam znao tko je on. Ime mi je zvučalo poznato no kuhao sam za njega kao za svakog drugog gosta'' prisjetio se u svojim memoarima slavni američko-japanski kuhar Nobu Matsuhisa susreta sa slavnim glumcem s kojim je danas u poslovnom odnosu.

image

Meir Teper, Nobu Matsuhisa i Robert De Niro na otvaranju njihovog hotela u španjolskoj Marbelli prije tri godine

LORENZO CARNERO /ZUMAPRESS/PROFIMEDIA

Naime, kada je Robert De Niro (78) prvi put davne 1988. svratio u njegov danas slavni restoran Nobu u Los Angelesu oduševio se inovativnom gastronomskom ponudom, fuzijom japanske i čileanske kuhinje. Tada je jeo crni bakalar s misom i pio japanski sake Hokusetsu, prisjetio se slavni kuhar kojeg je glumac nakon jela pozvao za stol da mu čestita da izvanrednom obroku. A događaji nakon te večere danas su povijest.

Robert De Niro je chefu ponudio partnerstvo u poslu i ubrzo su se Nobu restorani počeli otvarati diljem Amerike.

Prvi u nizu otvoren je naravno, u New Yorku, u kvartu Tribeca gdje De Niro živi i do sada ih je diljem svijeta, od Južne Amerike, preko Europe do Azije - otvoreno pedeset. Ubrzo su uz trećeg partnera, filmskog producenta Meira Tepera, restoranski posao proširili na hotelski i ovo proljeće na bajkovitom grčkom otoku Santorini otvaraju vrata svog 26. hotela.

Čitajte i: Kakvo priznanje za hrvatski turizam! Hotel Bellevue u Malom Lošinju ima najbolji spa u Europi

Smješten je na sjeverozapadu otoka, u mjestu Imerovigli, koje se nalazi na vrhu litice s bajkovitim pogledom na vulkanske otočiće, more i zalazak sunca zbog čega ga zovu -''balkonom Egejskog mora''.

Luksuzni hotel je izgrađen poštujući lokalnu arhitekturu, ima restoran, ''beskonačni'' bazen na dvije razine, spa, fitness te pet vila iz kojih se pruža panoramski pogled na Kalderu i Egejsko more. Ovaj će hotel bez sumnje Santorini pozicionirati kao luksuznu destinaciju koju svakako treba posjetiti.

Nobu hoteli najavili su otvorenje još nekoliko hotela diljem svijeta, nama najbliži su u Rimu, čije je otvorenje planirano ovo ljeto, i u Hamburgu pored rijeke Elbe za čije otvorenje još nije poznat datum.

Linker
20. travanj 2024 01:35