Sezonski hit

Cold Brewed Coffee pravo je ljetno osvježenje, a možete ga pripremiti i kod kuće!

Ako još niste probali ovaj napitak, sad je pravo vrijeme, a donosimo vam nekoliko koraka pomoću kojih ćete uživati punom okusu kave.

Apsolutni internetski hit za kavopije ove će se zone zasigurno biti Cold Brewed Coffee. Ljeto je pred vratima, stoga ne postoji ništa bolje od omiljenog napitka u posebno osvježavajućoj varijanti.

Za razliku od klasične ledene kave, ovaj način pripreme osigurat će vam jedno potpuno novo iskustvo ispijanja kave kakvo ćete zasigurno željeti ponoviti.

Naime, Cold Brewed Coffee od ledene kave na kakvu smo navikli razlikuje se prvenstveno u načinu pripreme koji traje čak 24 sata. No, dobra je vijest da u samo jednoj pripremi možete osigurati zalihe za nekoliko dana. Pa, kako pripremiti ovo osvježavajuće piće punog okusa?

image

Ljeto je pred vratima, stoga ne postoji ništa bolje od omiljenog napitka u posebno osvježavajućoj varijanti.

PEXELS

Za ovaj napitak postoje posebne posude, no poslužit će i staklenke čvrstog poklopca koji gotovo svatko ima u svome domu, a najbolje je izabrati tamno prženu kavu.

Naime, kavu prvo treba izmljeti pomoću mlinca za kavu, ali pazite da zrna ne budu presitna. U staklenku stavite kavu, a potom je prelijte vodom (s obzirom na to da za pripremu Cold Brewed Coffee voda ne treba biti vruća, dovoljno je uliti hladnu ili mlaku vodu). Također, ovaj napitak ne izaziva želučanu kiselinu pa ćete bezbolno moći uživati u njemu.

image

Cold Brewed Coffee od ledene kave na kakvu smo navikli razlikuje se prvenstveno u načinu pripreme.

PEXELS

Čitajte i: Top 5 u gradu: Na ovim lokacijama možete uživati u odličnom brunchu u Zagrebu!

Nakon što kavu prelijete vodom, promiješajte je, a potom odložite u hladnjak na 24 sata (ne bi bilo loše da je nekoliko puta promiješate i dok stoji u hladnjaku) i uživajte u ovom napitku koji bi vam uskoro mogao postati omiljen!

Linker
18. travanj 2024 13:35