Germknedla Slatki Zrinjevac

 PROMO
Na Slatkom Zrinjevcu

Degustirali smo novitete s Adventa: Ovih pet slatkih delicija morate isprobati!

Osim bajkovitog uređenja, zabavnog programa i suvenira koji se mogu pronaći na adventskim kućicama, ovogodišnji Slatki Zrinjevac najviše nas je privukao upravo primamljivim mirisima ukusnih delicija koje su pripremili naši poznati chefovi.

Osim bajkovitog uređenja, zabavnog programa i suvenira koji se mogu pronaći na adventskim kućicama, ovogodišnji Slatki Zrinjevac najviše nas je privukao upravo primamljivim mirisima ukusnih delicija koje su pripremili naši poznati chefovi.

Najslađi zagrebački park Zrinjevac ove je godine odjenuo potpuno novo ruho te je od 29. studenog postao savršena destinacija za sve one koji se žele družiti, ugrijati kuhanim vinom, a pritom i isprobati neke ukusne delicije. Pripremio ga je organizacijski tim Rougemarina na čelu s chefom Marinom Medakom, a njihova je prvotna ideja bila stvoriti toplu, domaću atmosferu i vratiti duh Božića u samo srce grada. Organizatorima je inspiracija višestoljetna tradicija licitara, najprepoznatljivijeg zagrebačkog simbola Božića, kao i božićnih blagdana.

Upravo se to slatko srce provlači kroz većinu detalja u parku, a ove je godine po prvi put uvedena i upotreba porculanskih šalica s ciljem da se ne stvara suvišan otpad. Ove su šalice jedan od light motiva prvog održivog adventa, a mogu se kupiti i zadržati kao suvenir ili posuditi pa vratiti nakon korištenja.

Osim povratku tradiciji, ovog adventa na svoje su ponovno došli i ljubitelji slatkoga jer većina kućica priprema upravo ukusne slastice. Od posebnih kroštula, božićnih palačinki, churrosa, domaćih fritula po bakinoj recepturi pa sve do prženica s finim homemade umacima i slatkih rolica s kremom, svatko će pronaći nešto za sebe. Kako bismo vam olakšali odabir slatkih delicija posjetili smo Zrinjevac i izdvojili naših pet slatkih favorita.

Sugar Daddy

Ukusne su, fine i nijedan advent ne može proći bez njih. Riječ je, naravno, o popularnim fritulama, slastici koja nas svake godine iznova oduševi svojim predobrim okusom. Prženo tijesto tradicionalno se radi u Dalmaciji i Istri, a mogli bismo reći kako fritule zapravo podsjećaju na male okrugle krafnice, samo im je sastav nešto gušći. I dok ih neki vole s grožđicama, drugi ih preferiraju prazne s domaćim umakom od čokolade ili najradije jedu one posipane šećerom.

Hrskave izvana i meke iznutra, fritule pružaju izvrstan omjer okusa i mirisa u kojem ćemo uživati u narednim tjednima. Mi smo na adventskoj kućici Sugar Daddy isprobale one s plazmom i umakom od šumskog voća. Okus tijesta nas je odmah oduševio, a osim što su mekane i fine, umak koji je stavljen na fritule bio je fantastičan te je cjelokupnom okusu dao svježinu. Porcija fritula stoji četiri eura, a osim plazme i umaka od šumskog voća, svi posjetitelji mogu birati i ostale dodatke poput preljeva od čokolade, karamele i vanilije, oreo šarenih mrvica, cimeta ili tradicionalnog šećera u prahu.

image

Fritule Sugar daddyja

PROMO

Feliz Navidad

Sljedeća kućica koju smo posjetile bio je Feliz Navidad by Mario Mihelj koja svim posjetiteljima adventa ove godinu nudi nešto sasvim drugačije. Riječ je o super slatkim hrskavim prženim rolicama s ukusnom bijelom bueno kremom koja okusom podsjeća na popularni slatkiš Kinder Bueno te posipom od cimeta, začina koji nas oduvijek podsjeća na Božić. Komad ukusne rolice prodaje se po cijeni od tri eura, a osim što izgledaju sjajno, okus im je još bolji te jedva čekamo ponovno ih naručiti.

image

Feliz Navidad slatke rolice

PROMO

Melkiorovo slatko carstvo

Adventska kućica pod vodstvom našeg domaćeg chefa Melkiora Bašića odiše mirisima tradicionalnih delicija koje su s ljubavlju pripremljene prema recepturi njegove bake. Svi dobro znamo da danas rijetko nalazimo tradicionalne slastice poput ovih, zato smo jedva čekale isprobati prženice koje podsjećaju na one kao kod kuće. Iako chef Melkior ove godine na Adventu nudi i ukusne fritule po tradicionalnoj recepturi, mi smo na njegovoj kućici pod nazivom Melkiorovo slatko carstvo ipak odlučile isprobati upravo slatke prženice s domaćim homemade umakom od pistacija, a malo je reći da nas je njihov okus ostavio bez teksta.

Zapravo je riječ o sočnom pohanom kruhu koji su nam u djetinjstvu često ujutro za doručak pripremale naše bake, a ono što je drugačije jest predobar umak od pistacije, ali i crumble koji su dodani ovoj, inače tradicionalnoj slastici. Jedna porcija ukusnih prženica prodaje se po cijeni od 7,5 eura.

image

Prženice u umaku od pistacija

DARKO TOMAŠ/CROPIX

BoogieLab Croštulica

BoogieLab Croštulica za ovaj je Advent posebno osmislio slane i slatke kroštule, a nas je oduševio vrlo zanimljiv recept. Radi se o prženom tijestu, odnosno kroštulama u osvježavajućem umaku od mandarine koji nas je oduševio svojim okusom i svježinom. Male i slatke, mi ove ukusne slatke zalogaje nismo mogle prestati jesti, a nimalo ne sumnjamo da će se i vama svidjeti. Jedna porcija prodaje se po cijeni od šest eura, a osim umaka od mandarine, možete birati i između umaka od pistacije ili topljene bajadere.

image

Kroštule u umaku od mandarine Boogie laba

DARKO TOMAŠ/CROPIX

Germknödel

Ukusne germknedle, divnu austrougarsku slasticu posebno popularnu u vrijeme božićnih blagdana, prodaju u više kućica u Zagrebu. Za razliku od klasičnih koje smo navikli viđati na kućicama prijašnjih godina, ovog puta odlučili smo naručiti germknedle s pekmezom od šljiva u domaćem umaku od pistacija i posipom od pistacija u Rougemarinovoj kućici Germknödel i definitivno nismo požalile. Čak bismo mogle reći kako je ovo jedna od najboljih germknedli koje smo ikada probale. Topljiva u ustima s fantastičnim umakom, ova germknedla koja se prodaje po cijeni od osam eura bez sumnje je jelo koje se isplati isprobati.

image

Germknodel u umaku od pistacija

PROMO
Linker
27. travanj 2024 04:49