Tonka Petričević otkrila nam je kako pripremiti kokos pločice prelivene ukusnom čokoladom za manje od 30 minuta.
Splitska gastro influencerica Tonka Petričević (35) na svojem Instagramu pod imenom Tonka, reci ručak redovito dijeli brze, jednostavne i slasne recepte koji oduševljavaju više od njezinih 37 tisuća pratitelja, pa tako i nas. Najnoviji uradak iz njezine tvornice je tako slatki recept koji će oduševiti ljubitelje kokosa i čokolade, a posebice oni koji obožavaju poznate slatkiše poput Bountyja i Raffaello kuglica.
"Tijekom godine volim pripremati razna slana i slatka jela, manje ili više zahtjevna, a ljeti sve mora biti jednostavno, osvježavajuće i brzo gotovo. Jedna od glavnih asocijacija na ljeto mi je kokoks pa sam ga uklopila u ovaj brzi recept koji će vam dobro doći kad vam zatreba nešto slatko", rekla nam je magistra ekonomije koja već više od deset godina radi na Sveučilištu u Splitu.
I zaista, sama priprema ovog recepta traje tek nekoliko minuta te nema potrebe za paljenjem pećnice, što posebno cijenimo u ove tople dane. Štoviše, sam desert spreman je za jelo tek nakon što odstoji dvadesetak minuta u zamrzivaču, zbog čega je dobrodošlo osvježenje u vrijeme ljetnih vrućina. Donosimo detaljan recept.
Sastojci:
- 80 grama usitnjenog kokosa
- 1 pakiranje kokosovog namaza
- žličica meda
- žličica arome vanilije
- 150 grama tamne čokolade
Priprema:
U zdjeli pomiješajte veći dio kokosa s aromom vanilije, medom i namazom. Postupno dodajte i ostatak kokosa dok ne dobijete kompaktnu, srednje gustu smjesu.
Vlažnim rukama oblikujte pločice ili kuglice pa ih slažite na pladanj obložen masnim papirom. Stavite sve nakratko u zamrzivač dok se pločice ne stisnu, za što će biti potrebno oko 20 minuta. U međuvremenu otopite tamnu čokoladu na pari. Pločice obložite rastopljenom čokoladom sa svih strana i slažite na masni papir. Dodatno ohladite u frižideru dok se čokolada ne stisne i uživajte!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....