Malo drugačiji puding

Ljetna čokoladna bomba od koje rastu zazubice: Nevjerojatno je kremasta i lagana, a recept je prejednostavan

Ako ste u potrazi za savršenim ljetnim desertom, a volite čokoladu, onda će vas oduševiti hladan ‘drmajuć‘ puding. Vjerujte nam, poželjet ćete ga raditi svakog tjedna!

Krenule su vrućine, što znači da bismo se trebali prebaciti na laganiju hranu, odnosno onu koja se lako probavlja i ne zahtijeva poseban napor i zagrijavanje našeg organizma. No, to ne znači da bismo se trebali odreći deserata već ih napraviti u laganim verzijama i po mogućnosti hladnim!

U moru odličnih recepata naišli smo na zaista poseban koji će obožavati čokoladoljupci, ali i oni koji su na veganskoj prehrani. Osim što je estetski privlačan, veganski čokoladni puding vrlo je lako napraviti, a oduševit će i vas i vaše goste. Pogledajte samo kako se neodoljivo drma dok ga se reže. Njam!

Čitajte i: Savršen ljetni desert u čaši: Zasladite i osvježite vruće dane panna cottom neodoljivog okusa!

Za izradu ovog deserta trebat će vam kalup za kruh ili roladu te agar-agar, odnosno biljna želatina koju možete nabaviti u trgovinama zdrave hrane.

Sastojci:

  • 5 dcl gustog kokosovog mlijeka
  • 2 dcl vode
  • 70 g običnog ili kokosovog šećera
  • prstohvat soli
  • 45 g kakao praha (nezaslađenog)
  • 120 g tamne čokolade
  • 1 žlica praha agar-agar (biljna želatina)
  • kakao prah za posipanje

Priprava:

U zdjelu stavite kokosovo mlijeko, vodu, šećer i sol, dobro promiješajte i zagrijte na srednjoj vatri. U zasebnoj posudi pomiješajte kakao prah s četiri žlice vode i miješajte dok nema grudica te ga dodajte u zdjelu s kokosovim mlijekom.

U puding dodajte narezanu ili natrganu tamnu čokoladu i miješajte dok se ne rastopi. Agar-agar pomiješajte sa žlicom vode, promiješajte i dodajte u puding. Pustite puding neka vrije oko dvije minute.

Ulijte puding u kalup obložen papirom za pečenje, pustite ga da se ohladi te ga potom stavite u hladnjak na četiri sata. Izvadite ga iz kalupa, posipajte kakao prahom i narežite na šnite. Uživajte!

Linker
18. travanj 2024 19:56