GASTRO FESTIVAL

Mala Italija u Zagrebu: Uskoro počinje Festa Italiana

Drugi po redu Pizza Festival Zagreb od 18. do 28. svibnja na Trg J.J. Strossmayera donosi bogatu gastronomsku ponudu, ali i glazbene poslastice.

U srcu Zagreba, na Trgu J.J. Strossmayera, od 18. do 28. svibnja u Zagrebu ćemo imati "Malu Italiju". Na drugom po redu Pizza Festivalu posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastro ponudi, ali i glazbenim poslasticama te svakodnevnim programima za najmlađe, a festival ima i svoju humanitarnu crtu pa će se slavni okušati u raznim izazovima za Udrugu Down.

image
SANDRO SKLEPIĆ I PRESS PIZZA FESTIVAL ZG

Na festivalu će biti prisutna iskusna ekipa chefova i pizza majstora koji će ponuditi čak 26 vrsta pizza svih stilova, a posjetitelje očekuju i originalne paste, sourdough focaccia te luxury gelato. Neponovljivo gurmansko iskustvo Belle Italije posjetiteljima pripremaju novozagrebačka pizzeria i bar Mrs. Fogg, talijanski restoran Al Dente, Pizza Social Club, Full Circle Pizza by Marko Palfi i Lana Bene. Sudjeluju i Marin Medak i RougeMarin koji su lani izazvali oduševljenje svojom ponudom, a ove godine sudjeluju s temom Rougemarin Mafia. Bite of Fun by Melkior Bašić priprema pizze i paste među kojima se ističe Wheel of Cheese pasta - domaća, ručno rađena tjestenina koja se završava u kolutu Grana Padano sira.

image

Mrs Fogg

SANDRO SKLEPIĆ I PRESS PIZZA FESTIVAL ZG
image

Rouge Marine Mafia

SANDRO SKLEPIĆ I PRESS PIZZA FESTIVAL ZG
image

Al Dente

SANDRO SKLEPIĆ I PRESS PIZZA FESTIVAL ZG

Picnic Mingle and Fun predstavlja novi koncept Poma Food Boutique, odnosno iznenadit će nas s vrstama Sourdough Focaccia: Pistachio, Roastbeef, Truffle i Caprese, dok će Beg‘s Plant Based biti mali prozor u veliki biljni svijet i ponuditi zalogaje za sve - bilo da ste vegan, vegetarijanac, fleksitarijanac ili zagriženi ljubitelj mesa.

image

Beg‘s Plant Based

SANDRO SKLEPIĆ I PRESS PIZZA FESTIVAL ZG

Kako bi Festa Italiana bila potpuna pobrinut će se i Pizza Fritta - Ispirato al Napoli, kao i Luxury Gelato Pri suncu sa svojim zanatskim premium sladoledima punog okusa i izbalansirane teksture. Posjetitelji će moći kušati savršeno glatki i kremasti pistacio, badem s medom, baileys, bijelu čokoladu s cimetom i kakaom. Uz svježi sladoled na kuglice moći ćete probati i prvi zanatski sladoled na štapiću u Hrvatskoj - popsicles.

image

Bite of Fun

SANDRO SKLEPIĆ I PRESS PIZZA FESTIVAL ZG

Glazbeni dio programa ovogodišnjeg Pizza Festivala Zagreb odvijat će se pod kreativnom palicom Ozrena Kanceljaka i u cijelosti je hommage talijanskoj glazbi - prava Festa Italiana za koju će se pobrinuti DJ Kanc, DJ Robert Mareković, The Griff ZUCCHERO Celebration Band, DJ Stanko Bondža, DJ Filip Jelaš...

Da nitko ne bude žedan i ove će se godine pobrinuti Gingle Bells s izvrsnim autorskim koktelima, vinarija Šoškić će na Pizza Festivalu predstaviti i svoju novu liniju premium vina, a na centralnom baru čekaju vas hladna Staropramen piva.

image
SANDRO SKLEPIĆ I PRESS PIZZA FESTIVAL ZG

Posebna atrakcija ovogodišnjeg Pizza Festivala Zagreb je i pizza izazov za Udrugu Down koji će se odvijati tijekom 18., 23., 24. i 25. svibnja, a u sklopu dvosatnog programa poznate će osobe raditi svoju autorsku pizzu. Ako vas zanima kakvu pizzu će napraviti Goran Bogdan, Sandi Pego, Antonija Blaće i Minea, nikako nemojte propustiti ovaj izazov. Usto sav prihod od pizza naših zvijezda je namjenjen za Udrugu Down Zagreb. Tijekom cijelog trajanja Festivala bit će otvorena i Zagi Kids Zona, sa svakodnevnim kreativnim radionicama za djecu, mađioničarskim predstavama, tranpolinom i bungee trampolinom.

Pridružite nam se na jedinstvenoj Festi Italiani u srcu Zagreba već 18. svibnja u 14 sati kada će Pizza Festival Zagreb svečano otvoriti predstavnik veleposlanstva Italije, te svakog dana od podneva do ponoći - ulaz je besplatan. Novosti pratite na Facebooku i Instagramu.

Linker
07. travanj 2024 10:26