Happy Hour

Mjesta u Zagrebu na kojima možete isprobati ozbiljno dobre koktele vrhunskih barmena

Za sljedeće ‘piće nakon posla‘ izaberite neko od ovih mjesta i vjerujte nam, uživat ćete! Ovdje rade najnagrađivaniji barmeni.

Zagrebačka barska scena u proteklih je par mjeseci postala bogatija za nekoliko mjesta gdje se piju ozbiljno dobri kokteli. Ljubitelji miješanih pića znaju koliko je teško pronaći mjesto i barmene koji kreiraju prava mala remek djela originalnih receptura, novih okusa i s vrhunskim sastojcima. Dobar koktel, kažu stručnjaci, morate osjetiti svim čulima: mora vas osvojiti vizualno načinom serviranja, morate osjetiti mirise i arome i u konačnici vaše nepce mora zaintrigirati bogatstvo okusa.

Donosimo pregled mjesta koje obavezno morate posjetiti ako ste, nakon posla, raspoloženi za dobro složen koktel.

BLEND BAR

Ako samo malo skrenete s najprometnije prometnice u središtu grada, naći ćete se u Blend Baru u Gundulićevoj 33, koji djeluje pod vodstvom jednog od naših najpoznatijih barmena, Filipa Lipnika. Ugodan prostor s velikim šankom pruža vam mogućnost da sudjelujete u kreiranju vlastitog koktela, samo morate reći što volite, a ako se želite prepustiti njihovim originalnim recepturama preporučujemo signature koktele barmena Matije Ivaniševića i Filipa Markovića - Griotte, Once Upon A Time, Greek Wonder i Far Away iz njihove zimske ponude. Serbus je najpoznatiji koktel Filipa Lipnika, a u ponudi su i svjetski klasici Tom Collins, Moscow Mule, Negroni te Espresso Martini.

image

Far Away

DOROTHEA ŽAJGAR
image

Griotte

DOROTHEA ŽAJGAR
image

Moscow Mule

DOROTHEA ŽAJGAR

FIGA GARDEN

U neposrednoj blizini, u dvorištu Gundulićeve ulice na broju 39, nalazi se Figa Garden by Henrik, poznat po malim zalogajima i odličnoj kavi, ali i još boljoj karti koktela. Kako su nam otkrili, u veljači pripremaju nove koktele, a do tad svakako možete uživati u espresso martiniju, jedinom espressu koji trebate piti nakon 20 sati, ili u pink i stylish Rose Mary koktelu ili Canchanchari, originalnom kubanskom koktelu na bazi ruma.

image

Figa Garden

IVAN BUCIć BUCO
image

Figa Garden

IVAN BUCIć BUCO
image

Figa Garden

IVAN BUCIć BUCO

TEN22

Jedno sasvim novo mjesto, također u centru grada, TEN22 u Smičiklasovoj 22, kao stvoreno je za sve koji vole glazbu, modu, dizajn, limited evente i bottomless brunch subotom. U stalnoj ponudi imaju nekoliko pažljivo odabranih signature koktela, a vrijedi ih isprobati radnim danima nakon posla jer u TEN22 imaju omiljeni "after hour" s koktelima. Za miksologiju je zadužena Josipa Crneković, koja voli klasike s malim odmakom, a u posebnim prilikama gostuju i drugi renomirani barmeni.

image

Gin Fizz

MARKO LOPAC
image

Paloma

MARKO LOPAC

PEACHES AND CREAM

Bar neodoljivog imena, i jednako ugodnog ambijenta, Peaches & Cream Bar smjestio se na Trešnjevci, u Krapinskoj 8, a vode ga dva mlada barmena iza kojih se kriju brojne nagrade i bogato iskustvo, Dominik Bečvardi i Mišel Posavac. Njihovi su koktel favoriti: I Like, njihova verzija Pina colade, To-Fi-Fe, kremasti koktel na bazi ruma koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim i Light & Stormy, svjež i lagano spicy koktel.

image

I Like

PEACHES AND CREAMY
image

Light & Stormy

PEACHES AND CREAMY
image

To-Fi-Fe

PEACHES AND CREAMY

LANDSKY

Kad ste već na Trešnjevci, u neposrednoj blizini, u Ozaljskoj 146, nalazi se Landsky bar koji njeguje image kvartovskog mjesta, promišljenog i zanimljivog interijera, ugodne atmosfere i odličnog glazbenog programa, a jako često u goste im dolaze poznati barmeni koji oduševljavaju svojim koktel inačicama. Većina koktela u stalnoj ponudi nosi imena po tramvajskim stanicama jer se bar nalazi u neposrednoj blizini okretišta tramvaja, a i ime je dobio po Pauli Landsky, prvoj hrvatskoj kondukterki.

image

Botanički vrt

MARTINA HARAMINčIć
image

Lisinski

MARTINA HARAMINčIć
image

Ljubljanica

MARTINA HARAMINčIć

KAVANA CORSO

U Rapskoj ulici 33, maštovito uređena kavana Corso, omiljeno je mjesto ne samo kvartovskih posjetitelja nego i ljubitelja koktela. Njihova je umjetnost u originalnim recepturama s modernim odmakom. Razmazit će vas vizualnim dojmom, a osjetit ćete neke potpuno nove i drugačije okuse.

image

Kavana Corso

TIHANA BEDEKOVIC PAVIČIĆ
image

Kavana Corso

TIHANA BEDEKOVIC PAVIČIĆ
image

Kavana Corso

TIHANA BEDEKOVIC PAVIČIĆ

ROOTS

U Tomićevoj ulici odmah do Uspinjače, u Roots baru možete pojesti zdravi doručak ili vitaminski smoothie, no, u večernjim satima preporučujemo da isprobate njihove koktele. Osim klasičnih koktela, svakih pola godine mijenjaju sezonski menu, a svaki sezonski koktel nosi ime neke od država svijeta te je pripremljen sa sastojcima karakterističnima za tu državu. Izaberite gdje želite otputovati - u Brazil, Japan, Ganu, Meksiko...

image

Roots Bar

SANDRO LENDLER
image

Roots Bar

SANDRO LENDLER
image

Roots Bar

SANDRO LENDLER
Linker
12. ožujak 2024 14:42