SQUAREONE

Nikolina Antić i Ivan Teur otkrili su nam novi plan za urbani restoran

Novi vlasnici zagrebačkog SquareOnea - poznatog po dobroj atmosferi tijekom subotnjih bruncheva - otkrivaju recepte za hit jela iz aktualne ponude.

Upoznali su se na prošlom radnom mjestu, kliknuli i spletom okolnosti u centru Zagreba nedavno preuzeli već uhodani posao. Mladi i ambiciozni ugostitelji 37-godišnja Nikolina Antić i 31-godišnji Ivan Teur novi su vlasnici Experience Bar & Restaurant SquareOne. Dočekali su nas vidno raspoloženi i "nabrijani" na posao jer nisu ni sanjali da će im se tako brzo ukazati prilika voditi restoran, iako su oboje u ugostiteljstvu duže vrijeme. Naime, Nikolina i Ivan još su početkom godine bili zadovoljni na svojim pozicijama u Batak grillu, a onda je nakon jednog bruncha neočekivano došla ponuda iz SqaureOnea.

image

Nikolina Antić i Ivan Teur novi su vlasnici zagrebačkog SquareOnea

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Mi smo u Square One dolazili privatno, imali sam neke prijedloge vezano za unapređenje usluge i to smo rekli voditelju. Razmijenili smo iskustva, a on nas je pozvao na sastanak s vlasnikom. Njemu su se naše ideje svidjele, i ponudio nam je partnerstvo", rekla je Nikolina. Bez kritike i konkurencije nema napretka, nastavlja pa i ovom prilikom poziva goste da im daju povratnu informaciju o hrani i usluzi. I Nikolina i Ivan su po cijele dane u restoranu jer upravo slažu jelovnik s kuharima.

image

Nikolina Antić i Ivan Teur namjeravaju organizirati razne pop-up evente s hranom i pićem u fokusu

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Za sada je plan imati pet predjela i do šest glavnih jela. Uz baznu kartu od ponedjeljka do petka imat ćemo i gablece. Samo ova naša zgrada ima preko 100 zaposlenih, imamo jako puno poslovnjaka, okruženi smo uredima i poslovnim zgradama tako da smatramo da ima potražnje za tim. Svaki dan mijenjamo dva jela i trudit ćemo se da ni s jednim jelom za gablece ne prijeđemo 10 eura. Za sada su nam najskuplje lignje, a ostala jela su oko sedam, osam eura. Zapravo bitno nam je da imamo za svakog ponešto pa ćemo tako uvijek imati jedan rižoto, tjesteninu, mesno, riblje i vegetarijansko jelo", kazao je Ivan. Kvaliteta namirnica im je najvažnija pa su, ističu, to prvo promijenili kada su preuzeli restoran.

"Surađujemo s domaćim dobavljačima i uvijek ćemo dati prednost kvaliteti u odnosu na kvantitetu. Iz Fisherije nam dolazi riba, a meso je iz The Meata", objasnila je Nikolina. Trenutačno im je najveći hit na meniju sporo kuhano juneće rebro u umaku od crnog vina te miso losos s jasmin rižom i stir fry povrćem, a gostima se sviđaju i domaći njoki od batata s komadićima bifteka u porto demiglace umaku s kremom od gorgonzole. Jelovnik će se mijenjati sezonski. Osim novog smjera u ponudi hrane, Nikolina i Ivan promijenili su i koncept večernjeg programa SquareOnea: umjesto svirki uživo, goste zabavlja DJ petkom i subotom.

image

Kvaliteta namirnica im je najvažnija pa su, ističu, to prvo promijenili kada su preuzeli restoran

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Želimo u budućnosti raditi tematske večeri poput svirki na gitari, jazz večeri, i slično. Muzika da, ali ona uz koju se može normalno razgovarati", istaknula je Nikolina. Ono što su zadržali i što njihova publika obožava jest brunch vikendom. Meni su, doduše suzili, ostavili su od prijašnjih dvadesetak jela tek egg royale, benedict, dva sendviča i dvije salate, a u ponudi su i dalje mimose, koktel od prosecca i narančinog soka, od 10 do 13 sati. Što se tiče deserata, njih ne rade nego su im za sada u ponudi pite iz Friday Pie Shopa - od jabuka te od banana i čokolade koju gosti naprosto obožavaju.

image

U ponudi su i kozice u panko mrvicama s prženom tortiljom i guacamoleom

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

JUNEĆE REBRO

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 komada junećeg rebra od 400-500g
  • 2 glavice ljubičastog luka
  • 2 srednje mrkve
  • 2 režnja češnjaka
  • 50g koncentrata rajčice
  • ružmarin, lovor, timijan,
  • 0.2L crnog vina,
  • 4 veća krumpira,
  • mascarpone sir,
  • 8 šnita špeka

Priprema:

U dubljoj tavi ugrijemo maslinovo ulje. Na ulje stavimo meso i pržimo par sekundi dok se ne zatvore pore sa svih strana. Nakon toga izvadimo meso i odložimo sa strane. Sitno nasjeckamo luk, mrkvu i češnjak. Na ugrijano ulje iz kojeg smo izvadili meso stavimo luk. Nakon par minuta dodamo mrkvu i češnjak te kratko popržimo. Nakon toga dodamo koncentrat i pržimo još par minuta.

Sve podlijemo crnim vinom i kuhamo dok alkohol iz vina ne ispari. Zatim dodamo temeljac te začine. Nakon što sve prokuha vratimo meso u tavu i sve zajedno stavimo u prethodnu ugrijanu pećnicu na 140 stupnjeva. Pečemo četiri sata. Pred kraj pripreme mesa skuhamo krumpir i pripremimo pire krumpir uz dodatak mascarpone sira. Šnite špeka popržimo na tavi. Poslužimo meso i krumpir, prelijemo umakom iz tave s mesom. Sve obilno pospemo komadićima hrskavog špeka.

image

Juneće rebro

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

LOSOS

Sastojci:

  • 4 filea lososa
  • 200 g jasmin riža
  • 1 tikvica
  • 1 mrkva
  • 1 glavica luka
  • pola glavice kineskog kupusa
  • soja umak
  • sezamovo ulje
image

Losos

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Priprema:

Tikvicu, mrkvu, luk i kineski kupus narežemo na julienne trakice. Jasmin rižu skuhamo po uputama s pakiranja. Ugrijemo wok tavu i maslinovo ulje. Na tako ugrijano ulje dodamo julienne povrće i pržimo uz miješanje 30ak sekundi. U tavu dodamo skuhanu rižu i sve podlijemo soja umakom i sezamovim uljem. Sve dobro izmiješamo. File lososa pečem na grillu ili grill tavi. Losos poslužimo uz rižu s povrćem.

Linker
16. ožujak 2024 15:03