Obitelj Čabraja

 MARIN FRANOV CROPIX
Bravo tata!

Osječki glumac ispekao tortu za pričest kćerkice Rite, a s nama podijelio recept: "Htio sam pomoći supruzi, punici i tetkama"

Miroslav Čabraja je veliki zaljubljenik u kuhanje, a sada se posebno potrudio i odlučio starijoj kćeri sam pripremiti tortu za njen važan dan.

Miroslav Čabraja je veliki zaljubljenik u kuhanje, a sada se posebno potrudio i odlučio starijoj kćeri sam pripremiti tortu za njen važan dan.

Osječki glumac Miroslav Čabraja (46) veliki je zaljubljenik u kuhanje, a najsretniji je kada fina jela priprema svojim najdražima - supruzi Ivani Soldo Čabraja (40) i njihovim kćerima Riti (9) i Nori (13). Strastven je u tome i često dijeli svoje kulinarske pothvate na društvenim mrežama pod hashtagom #kadtatakuhacuresusretne, a za pripremu nove delicije iz svoje kuhinje imao poseban razlog.

Njegova i Ivanina kći Rita ovog će vikenda primiti Prvu svetu pričest, a on joj je za tu prigodu sam samcat ispekao tortu i to ne bilo kakvu. "Napravio sam tortu Riti za prvu svetu pričest. Bit će najružnija najfinija torta na svijetu. Ali sam je napravio!", napisao je Miroslav uz fotografiju torte koju je podijelio sa svojim pratiteljima u priči na Instagramu.

image

Torta Miroslav Čabraja

PRIVATNA ARHIVA

"Nije uobičajeno da tate prave torte za ovakve prigode kao što je Prva sveta pričest, no u moru obveza koje imam vezano uz novu nam premijeru “Vještica iz Salema”, htio sam dati svoj doprinos i pomoći supruzi, punici i tetkama koje su se jako angažirale oko ove vrlo važne svečanosti za našu obitelj. Samo jednom sam radio slastice dosad, vičniji sam u pripremi slanih delicija, ali nadam se najboljemu", rekao nam je Miroslav pa s nama podijelio i recept.

Sastojci:

  • 5 žutanjaka
  • 5 bjelanjaka
  • 150 grama maslaca
  • 120 grama šećera
  • 1 žličica šećera u prahu
  • 200 grama čokolade za kuhanje
  • 1 žličica arome vanilije
  • 1 žličica arome ruma
  • 250 grama pekmeza od marelice

Za glazuru:

  • 200 grama čokolade za kuhanje
  • 200 mililitara slatkog vrhnja

Postupak:

Prvo istučete bjelanjke sa šećerom u prahu tako da kad okrenete posudu naopako ništa ne ispada iz posude. Nakon toga umutite mikserom maslac, šećer, aromu vanilije i aromu ruma i dodate tome na pari istopljenu čokoladu za kuhanje i dobro mikserom umutite. Postepeno dodajete žutanjak po žutanjak i sve dobro sjedinite mikserom. Kada je sve sjedinjeno, odložite mikser i lopaticom polako dodajete umućeni bjelanjak i sve sjedinite.

Zagrijete pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva i dobivenu smjesu stavite u srednji kalup veličine 22 centimetra. Pečete 30 minuta na temperaturi od 160 stupnjeva, a nakon toga još 20 minuta na 170 stupnjeva.

Kada se ohladi prerežete na pola i namažete na obje polovice pekmez od marelice koji ste prije malo otopili na pari. Nekih 175 grama. Preklopite i s ostatkom pekmeza premažete vrh torte.

Nakon toga napravite glazuru tako da zagrijete slatko vrhnje koje dovedete taman do ključanja i umutite u njega 200 grama otopljene čokolade na pari i sve to sjedinite. Nakon toga premažete time tortu i lijepo ugladite. I to je to. Uživajte!

image

Miroslav je strastven u kuhanju i često dijeli svoje kulinarske pothvate na društvenim mrežama pod hashtagom #kadtatakuhacuresusretne

MARIN FRANOV CROPIX

Ljubav prema kuhanju

O ljubavi prema kuhanju Miroslav nam je ispričao sve u nedavnom razgovoru i otkrio kako se time počeo baviti još od mladih dana. "Mislim da za jednog amatera puno znam. Moja tetka i tetak, koji žive u Italiji, cijeli se život bave ugostiteljstvom, imali su restorane diljem obale regije Veneto i to u najmondenijim ljetovalištima te u Dolomitima. Posjećivao sam ih često kao mladić i tjednima gledao chefove kako rade i upijao znanje. Najviše volim spremati tjesteninu i ne postoji umak koji ne znam spremati, morske plodove koje obožavam i meso. Često ih radim i prijateljima iz naselja pa sam im za osvajanje Zlatnog studija obećao mediteransku gala večeru", otkrio nam je tada Miroslav.

02. prosinac 2025 15:20