Jedno od omiljenih proljetnih plodova neupitno su jagode koje osobito volimo u različitim desertima. Među popularnijima je i obožavana Pavlova koju u ponudi svojeg bistroa Le Kolač ima i chef Robert Hromalić. Nabavili smo recept za deset kojem je teško odoljeti.
SASTOJCI
80 g bjelanjaka, 80 g šećera u prahu, 80 g kristal šećera
Bjelanjke i kristal šećer utući u čvrsti snijeg te zatim dodati prosijani šećer u prahu. Nakon što se sve umiješa, kroz dresir vrećicu napraviti željeni oblik, istisnuti na masni papir i ostavite sušiti na 80 stupnjeva 3 sata.
CREME PÂTISSIÈRE
500 g mlijeka, 90 g jaja, 50 g brašna, 90 g šećera, 1 štapić vanilije
Mlijeko prokuhati s očišćenom vanilijom, u drugoj posudi izmiješati šećer, jaja i brašno te sve zajedno staviti u mlijeko i kuhati 2 min. nakon što zakipi. Maknuti kremu s vatre i staviti da se ohladi. Kad je krema ohlađena, ukrasiti prethodno osušenim bjelanjcima i na vrhu posložiti jagode.