S palube jahte sići u luksuzni klub: to je ideja opatijskog Amore Sea Cluba koji pažnju plijeni maštovitim uređenjem vibrantnih boja, bogatom ponudom vina i koktela te domišljatim jelima chefa Filipa Akrapa koji je s nama podijelio tri recepta
Na novosagrađenoj sedamdesetmetarskoj opatijskoj rivi smjestio se Amore Sea Club - klub jedinstvenog koncepta koji spaja dizajn, gastronomiju i yachting u nezaboravno iskustvo za sve goste. Prostor, koji je osmislio arhitekt Siniša Glušica iz studija Dražul Glušica arhitekti, odlikuju vibrantne boje i razigrani oblici, a opremljen je dizajnerskim namještajem talijanske marke Slide iz Milana. Riječ je o odvažnom odmaku od tipičnih stilova uređenja, što Amore Sea Clubu daje prepoznatljiv i ležeran karakter.
Gastronomsku priču oblikuje chef Filip Akrap, koji je iskustvo stjecao u šibenskom restoranu Pelegrini, hvarskom Maslina Resortu, Nobilionu u Ikadoru, Regent Porto Montenegro u Tivtu te zagrebačkom bistrou Apetit.
Jelovnik donosi lagane i svježe ljetne kombinacije salata, sushija i posebno osmišljenih burgera, kao i slatke zalogaje, dok je vinska karta nastala u suradnji s poznatom riječkom vinotekom Wine&Co.
Posebnost ponude je što se vina, po veleprodajnim cijenama, mogu kupiti za ponijeti kući ili se mogu konzumirati u klubu uz simboličnu naknadu za otvaranje i posluživanje. U sklopu terase Amore Sea Cluba nalazi se i odvojeni, atraktivni dio s ležaljkama namijenjen hotelskim gostima, ali i vanjskim posjetiteljima koji mogu unajmiti ležaljku sa suncobranom te se prepustiti potpunom uživanju uz more. No, klub je idealno mjesto i za večernji izlazak, kao vibrantna lounge zona s urbanim DJ ritmovima.
Terasa je otvorena tijekom cijele godine i za privatna događanja i posebne proslave, posebno za jahtaše, jer će riva, koja se nalazi odmah ispred terase kluba, biti u funkciji do iduće godine, kada će moći primiti desetak većih luksuznih plovila.
Hrskave lignje
SASTOJCI
- 150 g lignji
- 50 g svježe paprike
- 5 g chilli paprike
- 50 g mlijeka
- 25 g vrhnja
- 5 g palente
- 3 g maslaca
- 10 g mascarpone sira
- Ružmarin,
- parmezan
PRIPREMA
Palentu dodati u mlijeko, vrhnje i bilje, skuhati, na kraju dodati maslac i parmezan. Papriku i chilli papriku sotirati na tavi i ubaciti lignje koje su prethodno frigane u brašnu. Servirati na palentu.
Avokado & tuna
SASTOJCI
- 100 g tune
- 60 g baby špinata
- 10 g masline kalamata
- 10 g cherry rajčice
- 1 jaje
- 20 g avokada
Sok limuna
PRIPREMA
Od avokada napraviti kremu te na nju dodati svježu tunu koja je zapečena na jakoj vatri. Baby špinat pomiješati s maslinama i cherry rajčicama te servirati.
Amore burger
SASTOJCI
- 1 pecivo
- 200 g dry age junetine
- 10 g iceberg salate
- 5 g kiselih baby krastavaca
- 5 g rajčice
- 10 g aurora umaka
- 30 g ketchupa
- 150 g pomfrita
PRIPREMA
Peciva s maslacem tostirati na roštilju, meso ispeći na grillu (na otvorenoj vatri). Na peciva slagati aurora umak, salatu, krastavce, meso (sa sirom po želji), rajčicu. Sa strane poslužiti ketchup i pomfrit.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....