BERBA 2022

Vinska kuća Meneghetti ima fantastičan novi rosé

Meneghetti Rose rađen je u maniri najboljih francuskih roséa.

Malo što definira proljeće i ljeto u čaši kao što je to lagano rosé vino. Već samom pojavom na tržištu, rosé obilježava dolazak tog omiljenog perioda toplih dana i opuštajućih večeri provedenih vani. Profesionalci kažu da je Pinot Noir, odnosno Crni Pinot jedan od najplemenitijih sorti grožđa općenito, a svoje korijene vuče iz francuske regije Burgundije gdje su ga sadili još u prvom stoljeću. Vrijeme i godine razvoja pokazale su da ova sorta daje vina odlične kvalitete.

image
MATEJ PALUH

Iako Pinot Noir voli hladniju klimu i načelno mu istarska toplina ne odgovara, ipak se u Istri udomaćio te pronašao vinograde koji mu najviše odgovaraju. Iz jednog takvog u blizini Motovuna stiže i Meneghetti Rose 2022. godine. Upravo je jedna od popularnijih vinskih kuća Meneghetti predstavila stilski potpuno drugačiji rosé. Riječ je o vinu iz berbe 2022. i to od sto posto Crnog Pinota. U skladu s tim, vino ima i potpuno novi izgled.

image
MATEJ PALUH

Inače njihovo vino je svijetle boje breskve te je izuzetno mineralno s dominantnim aromama šumskih jagoda, grejpa te korice limuna. Na nepcu je voćno i mekano s naglašenom svježinom te dugim završetkom. Osim kao aperitiv u toplim danima, izvrsno se slaže s mesnim i ribljim jelima poput carpaccia, raznih salata, škampima, gamberima i salatama od hobotnice. To je jedno od vina u kojemu možete uživati cijeli dan.

image
MATEJ PALUH

Meneghetti Rosé 2022. će premijerno biti predstavljen na festivalu ružičastih vina Pink Day, a nikako nemojte propustiti niti priliku da ga kušate u samoj vinariji.

Linker
17. travanj 2024 13:14