modna znalka

Glumica oduševila u haljini inspiriranoj špagetima: "Oduvijek sam sanjala da sam tjestenina‘

Anne Hathaway stigla je na dodjelu modnih nagrada u Londonu gdje je jedan od njezinih omiljenih dizajnera Valentino Garavani dobio posebno priznanje. Odlučila se za njegovu haljinu i definitivno nije pogriješila.

Anne Hathaway već se nekoliko godina prometnula kao jedna od najbolje odjevenih glumica u Hollywoodu. Odmjerna, elegantna nerijetko kanalizira dašak starog Hollywooda, onog zlatnog doba kako ga mnogi nazivaju. I ovaj put je Anne oduševila i to na crvenom tepihu dodjele modnih nagrada u Londonu.

Naime, Anne je stigla podržati svog prijatelja i jednog od omiljenih dizajnera, Valentina Garavanija koji je dobio nagradu za životno djelo na dodjeli britanskih Fashion nagrada. Njihova kolaboracija traje već godinama i upravo se u njegovoj kreaciji slavna glumica udala 2021. godine za svog supruga, Adama Shulmana.

image

US actress Anne Hathaway poses on the red carpet upon arrival at The 2023 Fashion Awards at the Royal Albert Hall, in London, on December 4, 2023. (Photo by Ben Stansall/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS

BEN STANSALL AFP

"Ona mi je poput kćeri", rekao je slavni dizajner, a glumica je na dodjelu stigla u njegovoj vintage haljini iz kolekcije prije 30 godina, točnije 1993. godine.

"Valentino ju je dizajnirao misleći na špagete", objasnio je Giancarlo Giammetti, poslovni i privatni partner slavnog dizajnera koji je na crvenom tepihu razgovarao s novinarima.

image

Giancarlo Giammetti i Anne Hathaway zajedno su pozirali na crvenom tepihu

BEN STANSALL AFP

"Oduvijek sam sanjala o tome da budem tjestenina", našalila se Anne. Strukturirana prljavo bijelo zlatna haljina koja je savršeno pratila liniju tijela lijepe glumice jednostavno osvaja na prvu, a Valentino je doista odlično zamislio kako "posložiti" špagete i napraviti haljinu koja je očito vječna.

image

Anne Hathaway izgledala je poput princeze

BEN STANSALL AFP

Iako su se Valentino i Giancarlo i službeno povukli iz slavnog brenda još 2008. godine i prepustili sve kreativnom direktoru Pierpaolu Piccioliju, Valentino je i dalje jedan od najobožavanijih dizajnera svih vremena, pa i ne čudi da su haljine ovog danas 91- godišnjeg dizajnera i dalje toliko popularne, pogotovo govorimo li o vintage modelima.

"Valentinov perfekcionizam bio je apsolutan", rekao je Giancarlo. "Mislim da je Valentino unio ljepotu u sve što je ikada radio: kao da želi reći, ‘Bez obzira na sve, pobrinite se da bude lijepo", objasnio je Giancarlo Giammetti.

Linker
23. travanj 2024 07:05