Promjene stižu

Međuzemlje prvi puta ‘seli‘ s Novog Zelanda: Serija ‘Gospodar prstenova‘ mijenja lokaciju snimanja

Prva sezona Amazonove serije o epskoj fantaziji, vrijedna više milijuna dolara snimila se na Novom Zelandu baš kao i filmska trilogija, no druga sezona će biti snimljena u Britaniji, priopćio je Amazon.

Nakon što su obožavatelji i obožavateljice "Gospodar prstenova" nedavno saznali odlične vijesti - da je završeno snimanje prve sezone serije oTolkienovoj fantasy trilogiji, Amazon je u petak otkrio jednu novost koja će svim fanovima doći kao ogroman 'šok'. Naime producenti su priopćili da će se druga sezona televizijske serije ''Gospodar prstenova'' snimati u Ujedinjenom Kraljevstvu. Time će se ''Međuzemlje'' (Middle Earth) prvi put preseliti s Novog Zelanda.

Slikovite planine, livade i šume Novog Zelanda postale su poznate kao kulisa filmskih trilogija Gospodara prstenova i Hobita koje je snimio dobitnik Oscara Peter Jackson.

Prva sezona Amazonove serije o epskoj fantaziji, vrijedna više milijuna dolara snimila se također na Novom Zelandu, no druga sezona će biti snimljena u Britaniji, priopćio je Amazon.

Čitajte i: Gotovo je snimanje prve sezone serije ‘Gospodar prstenova‘! Znamo datum izlaska prve epizode, a fotografija sa seta izgleda obećavajuće

U Novom Zelandu razočarani

''Preseljenje s Novog Zelanda u Britaniju u skladu je sa strategijom studija o proširenju produkcijskog prostora i o ulaganju u prostor diljem UK-a te je Britanija za mnoge Amazonove filmove i serije već postala dom'', javili su iz Amazona. Vlada Novog Zelanda je razočarana tom odlukom, a vjerujemo i da su brojni obožavatelji skeptični.

Televizijska verzija Gospodara prstenova trebala bi izaći u rujnu 2022. godine, objavio je Amazon ranije ovog mjeseca. Očekuje se da će serija imati pet sezona, što ju čini jednom od najskupljih TV serija u povijesti.

Prva sezona će biti dostupna u 240 zemalja, a epizode će izlaziti jednom tjedno. Radnja će se odvijati tisućama godina prije događaja o kojima je književnik J.R.R. Tolkien pisao u svojim knjigama Hobit i Gospodar prstenova.

Linker
15. travanj 2024 04:46