Velika čast

Prestižni orden za glazbenu divu: U čast Tereze Kesovije u francuskoj rezidenciji okupila se društvena krema

U zagrebačkom domu veleposlanika Francuske u Hrvatskoj priređena je svečanost uručenja ordena domaćoj glazbenoj divi koja svojim djelovanjem godinama promiče vezu između naše dvije zemlje.

Umjetnost je najveći ambasador svake zemlje i kulture, a zbog svog traga koji je na svjetskoj razini ostavila Tereza Kesovija ova istinska diva odlikovana je prestižnim odličjem. Kesovija je u Francuskoj imenovana Časnicom reda umjetnosti i književnosti, a tu prestižnu titulu i orden uručio joj je veleposlanik Republike Francuske u Republici Hrvatskoj Gaël Veyssièren na svečanom domjenku u njegovoj rezidenciji na zagrebačkom Tuškancu.

image
Tereza Kesovija i francuski veleposlanik Gaël Veyssièren i supruga Anthi.
DAMIR KRAJAC/CROPIX
image
Terezina obitelj nije propustila ovu svečanost.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Veleposlanik Veyssièren i njegova supruga Anthi priredili su svečanost za brojne visoke goste koji su došli obilježiti ovaj Terezin važan dan. Nakon službene ceremonije i govora, tom je prigodom pretpremijerno prikazan video spot Kesovijine pjesme na francuskom 'Kilimandjaro sans neige' (Kilimandžaro bez snijega).

image
Tereza uz veliku prijateljicu i kolegicu Gabi Novak.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Čitajte i: ‘Genijalno‘: Tereza Kesovija dobila zaista poseban poklon kojim se odmah pohvalila

image
Antonia i Aljoša Šerić podržali su Terezu Kesoviju
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Tereza Kesovija i Francuska neraskidivo su vezane, naša glazbenica je 20 godina živjela u Parizu, a njena ljubav prema šansoni prepoznata je u toj zemlji i ranije. Tako je 2012. Tereza već odlikovana redom Viteza reda Umjetnosti i Književnosti kao i brojni svjetski umjetnici - Leonardo DiCaprio, Rudolf Nureyev, David Copperfield, Maria Schneider, George Clooney, Kylie Minogue.

image
Ksenija Urličić, Tereza Kesovija, Jura Gašparac.
DAMIR KRAJAC/CROPIX
image
Alemka Markotić velika je obožavateljica Tereze Kesovije.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Važan dan uz voljene ljude

Sada je Tereza primila još jedan prestižan orden zbog svog doprinosa u promicanju kulturne suradnje Hrvatske i Francuske te francuskog jezika i šansone.

image
Tereza Kesovija i njena unuka Mila
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Na ovaj važan dan Terezu su došli podržati brojni ugledni gosti, obitelji prijatelji. Neizostavni su bili sin Alan sa suprugom Ljiljanom kao i Terezina unuka Mila. Ovu svečanost nije propustio ni Terezin bivši suprug Miro Ungar koji je sa suprugom Sarom glazbenici uručio i raskošan buket cvijeća.

image
Miro Ungar sa suprugom Sarom.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Čitajte i: Festu sv. Vlaha nije propustila Tereza Kesovija, a pohodila ju je i četveromjesečna Mara Lasić

image
Gaël Veyssièren, Tereza Kesovija, Nina Obuljen Koržinek.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Uz Kesoviju su bile i njezine velike prijateljice kolegica Gabi Novak i odvjetnica Gordana Miljević. Na svečanost su došli glazbeno- bračni par Aljoša Šerić i supruga Antonija Matković Šerić, kolega Jacques Houdek te poznati lovac na antikvitete Jura Gašparac.

Pogledajte video

Jake snage naše nacionalne televizije došle su podržati pjevačku divu, tako je na proslavi u veleposlanikovoj rezidenciji bio glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, kao i Uršula Tolj, urednice i šefica hrvatske delegacije na natjecanju za pjesmu Eurovizije, bila je tu i Ksenija Urličić nekadašnja čelična lady zabavnog programa, a na svečanost je došla i voditeljica Daniela Trbović.

Linker
06. travanj 2024 16:08