
Ono što krasi Zagreb za vrijeme blagdana je već svima poznati tradicionalni advent. Iako ove godine dolazi u nešto skromnijem tonu, to ne znači da manjka prave zabave i kulinarskih slastica. Svima drag i poznat događaj ove godine dolazi u posebnom ruhu i na posebnoj lokaciji. Riječ je, naravno o Fuliranju koje ove godine slavi svoj 10. rođendan, a sada se smjestilo na posebnoj lokaciji- Oleander terasi hotela Esplanade.
Upravo lokacija daje posebnu čar ovom, svima dragom božićnom događaju jer Esplanade ima tradiciju da se nametne kao središte zagrebačkog društva, a ovoga puta krase ga brojni okupljeni kulinarski chefovi koji svoje specijalitete dijele s posjetiteljima.
Osim što je Fuliranje uvelo neke nove delicije, sama lokacija dat će novo, bogato iskustvo i posebnu dimenziju gostima.
Dvanaest ugostiteljskih kućica u sebi kriju čarobne okuse i mirise iz različitih krajeva koji će začiniti svako nepce i ugrijati smrznute ruke. Tako se ove godine može pronaći slavni Ivan Pažanin sa svojim Chef's Burgers, poznati kuhar Mate Janković i njegov Institut za kobasice, ekipa iz arktičkog kruga s Taika delicijama, novi restorani Izakaya, Restać i Beg's Plant Based Butchery koji poznate mesne delicije pretvaraju u prirodne, biljne specijalitete kojima nećete moći odoljeti.
Esplanade je predstavio svoj meni s tradicionalnim i svima poznatim štruklima, čiji tim predvodi izvrsna šefica Ana Grgić te Good Kut - spoj restorana Good Food i mlade kuharice Ivane Bekavac.
Čitajte i: Imamo sve detalje o novim lokacijama Adventa u Zagrebu, pripremite se na vrijeme
Novi meni
Razgovarali smo sa glavnom šeficom kuhinje Ivanom Grgić koja je s ponosom prigrlila Fuliranje s Esplanadom, kako bi izvela spoj nečeg kreativnog i pristupačnog gostima.
Nešto novo što se na meniju može pronaći su kroketi od pršuta i paškog sira, hrskavi sendviči s mekanim obraščićima, bakalar na bijelo i crveno i nezaobilazni štrukli. Esplanade se prvi puta pronašao na street foodu, a šefica je otkrila kako je za vrijeme pandemije puno više gostiju, a posebno sada kada su doveli novi događaj u hotel.
Prepuni događaja, organiziranih ručaka i dočeka nove godine te purice koje također šalju za van. A iako puni novih, kreativnih i neobičnih okusa, Ivana je kao svoj posebni blagdanski ručak izdvojila tradicionalnu pečenu puricu sa zapečenim krumpirom, začinjeno obiteljskom atmosferom.
A kako je tradicija najčešći odabir prilikom blagdana, uspjeli smo pronaći malu iskru neobičnog i inovativnog u kuhinji šefice Ivane Bekavac. Ivana je za vrijeme pandemije otvorila svoj restoran Kut, a ove je godine na Fuliranju odlučila surađivati s Good Foodom, kako bi dva mlada, inovativna kulinarska mjesta iskoristila najbolje od onoga što imaju.
Ivana se brine da u njenome restoranu uvijek imaju delicije za vegetarijance i vegane, jer ni sama ne konzumira meso, a njezin osobni meni je uvijek pun šarenila i prirode. Na blagdanskom stolu ipak je tradicija u vodstvu, ali ona kako kaže, preferira samo mlince, jer blagdanski ugođaj, osim hrane, ipak čini obitelj i dobra atmosfera.