promo
Jedinstveno gastro iskustvo

Kuhaju se dobre stvari: 'The Gypsy Table' stiže u Zagreb

Zanimljivo gastro-događanje "The Gypsy Table" održat će se prvi put u Zagrebu, 9. prosinca 2016. godine od 19 do 23 sata na zasad još tajnoj lokaciji.

Ako volite fantastičnu hranu začinjenu prstohvatom iznenađenja ili jednostavno želite izaći na večeru u neki neobičan ambijent, onda ovo "lutajuće" gastro-iskustvo nikako ne smijete propustiti. Svaki "Gypsy Table" održava se na pomno odabranoj i neočekivanoj lokaciji. Možda će vas tako jednom dočekati večera uz svijeće u klaustru srednjovjekovnog samostana, a drugi put dugi stol na vrhu planine.

Uz uvijek posebnu lokaciju, svaki "stol" presvučen je novom temom, a na tanjurima se isto jelo nikada ne pojavljuje dvaput, dok originalni jelovnik svaki put iznova kreira tim vrhunskih kuhara uz pomoć poznatih gostiju chefova. Na ovom stolu iznenađenja nikada ne nedostaje - lokacija i jelovnik ostaju tajni do samoga kraja.

promo

Na prvom zagrebačkom izdanju, pod okriljem teme Što je staro, sada je opet novo, goste očekuju okusi novog i drugačijeg proizašli iz suradnje vrhunskih domaćih i stranih chefova Tonija Ercega, Richarda Gruice, Damira Šarića, Priske Thuring i Lucije Tomašić. Pri osmišljavanju jelovnika posebna pažnja posvetit će se autohtonim hrvatskim proizvodima i Slow Food prezidiju Pelješkom vareniku, a dio lokalnih namirnica domaćih OPG-ova nabavit će se na Malom placu, poznatoj "mobilnoj" tržnici prirodne i organske hrane.

promo

Dosad su održana dva Gypsy Table izdanja, oba u Dubrovniku - prvi u jednoj od lađa u Lazaretima, produžetku dubrovačkih zidina koja se u srednjovjekovno doba koristila kao karantena za pomorce, dok se drugi održao u dubrovačkom Akvariju.

promo

The Gypsy Table humanitarnog je karaktera i dio prihoda donira u lokalne dobrotvorne ustanove. Prva dva izdanja pomogla su skloništu za pse lutalice na Žarkovici te dječjem domu Maslina u Dubrovniku. Ovoga puta, pažnja će biti posvećena djeci u Zagrebu kojoj je potrebna pomoć, a svaki gost, povodom božićnih blagdana, može prigodno donijeti i poklon za djecu, kao i donirati dodatan iznos prilikom kupnje ulaznice.

promo

Ulaznice možete kupiti na www.gypsytable.eventbrite.com po cijeni od 75 eura po osobi (ili 140 eura za dvije osobe). Više informacija o ovom posebnom događanju pronađite na gypsytable.com ili FB stranici.

Linker
01. prosinac 2023 08:11