Mali plac u Vintage vrtu

Najljepši skriveni vrt u Zagrebu kreće s novim zanimljivim programom

Jedinstvena mobilna tržnica lokalnih i organskih proizvoda i poznato gastronomsko događanje Mali plac gostovat će u vrtu Vintage Industrial Bara u Savskoj 160 u petak, 26. svibnja od 16 do 20 sati, čime će ujedno  nastaviti održavanja posebnih maloplacnih izdanja na otvorenom.

Ukoliko živite u blizini ili jednostavno volite posjećivati Vintage Industrial Bar, tamo ćete sada moći obaviti i svoju zdravu nabavku u nešto drugačijem i “after-work” formatu. Ako želite malo usporiti, posvetiti se istraživanju, mirisanju i kušanju hrane, proćaskati s proizvođačima i iz prve ruke doznati sve što vas zanima o proizvodima koje kupujete, svratite u petak u popodnevnim satima u Vintage vrt i uživajte u ovoj pravoj maloj gastro oazi. Maloplacni stolovi bogati su u svojoj različitosti, uvijek s drugačijom ponudom ovisno o sezoni, a Vintage vrtu vas na ovom svibanjskom izdanju očekuju sezonsko voće i povrće, delikatesni sirevi, začini, klice, mikrozelenje, jestivo cvijeće, prirodni sokovi, domaći kruh, namazi i džemovi, sirove torte, superhrana, orašasti plodovi, tradicionalni proizvodi…

Mali plac potiče ideje i vrijednosti kao što su vraćanje hrani s izvora, podržavanje malih obiteljskih gospodarstava i lokalnog uzgoja, djelovanje u skladu s prirodom, ekološku, organsku i bio-dinamičnu proizvodnju, urbano vrtlarstvo, i vegetarijanski način prehrane, održavanje starih receptura, očuvanje starih sorti sjemenja i vrijednosti okusa koji nestaju pod pritiskom industrije i komercijalizacije.

Nakon Vintage vrta Mali plac seli se u Centar za kulturu Peščenica, Art Park i na Vranicanijevu poljanu gdje će tijekom ljetnih mjeseci biti prisutan u sklopu Malog piknika. Sve informacije pratite ovdje.

Mali Plac - organic market from Damjan Denona on Vimeo.

Linker
23. ožujak 2023 07:31