Getty Images/iStockphoto
OSVJEŽENJE U ČAŠI

Pripremite ih kod kuće: Bezalkoholna pića za ljetne večeri na terasi

Ususret pravim ljetnim vrućinama sve rijeđe poželimo kavu, a sve češće posežemo za nečim osvježavajućim. Uz minimalan trud, ovog si ljeta priuštite neke nove i ukusne napitke koji će oduševiti vaše goste

Ususret pravim ljetnim vrućinama sve rijeđe poželimo kavu, a sve češće posežemo za nečim osvježavajućim. Uz minimalan trud, ovog si ljeta priuštite neke nove i ukusne napitke koji će oduševiti vaše goste

Ako su vam klasične limunade i rashlađeni čajevi dosadili, a svojim gostima prilikom kućnih druženja želite priuštiti originalno i osvježavajuće piće, potražite inspiraciju u bezalkoholnim prijedlozima koje vam donosimo.

Fini, zdravi i osvježavajući, ovi će napitci na stolovima vaših balkona i terasa biti pravi ukras u ljetnim poslijepodnevima.

Limunada s borovnicama

Napitak u kojemu će jednako uživati i odrasli i djeca započinje pripremom sirupa od borovnice koji se priprema na klasičan način - kuhanjem borovnica u šećeru i vodi. Dobiveni sirup ocijedite i pomiješajte ga sa sokom svježe iscijeđenih limuna i mineralnom vodom. Dodajte nekoliko kockica leda i svježih borovnica za ukras i uživajte u osvježavajućem piću.

Bezalkoholni mojito s ananasom

Mojito s ananasom navikli smo pripremati s bijelim rumom, no u ovom se slučaju kao alternativa rumu predlaže sok od bijelog grožđa.

Komadiće ananasa u blenderu izmiksajte s nekoliko listića mente i malo limunovog soka te sokom od svježe iscijeđenog grožđa. Napitku dodajte mineralnu vodu i kockice leda, a prema potrebi ga zasladite agavinim sirupom.

Bezalkoholni koktel od grejpa i ružmarina

Mnogima omiljeni citrus - grejp, glavna je zvijezda ovog napitka.

Iscijedite grejpove, a iscijeđeni sok dobro ohladite. Dok se sok hladi, napravite sirup od ružmarina tako da ružmarin kuhate na laganoj vatri u jednakom omjeru šećera i vode, ne dopuštajući da smjesa zakuha. Kad se šećer u vodi otopi, ubacite još malo svježeg ružmarina i miješajte nekoliko minuta te ocijedite sirup kako biste se riješili listića.

Ohlađeni ružmarinov sirup i sok od grejpa pomiješajte s mineralnom vodom i ledom.

Divna roza boja svidjet će se vašim prijateljicama, pa je ovaj napitak idealan za lijepa ljetna ženska druženja.

Linker
29. travanj 2024 22:03