Novo mjesto

U centru Zagreba otvoren je Plant shop, oaza terarija koji će se odlično uklopiti u svaki prostor

Nakon što je pokrenula webshop i blog na kojemu piše o održavanju biljaka, Ana Hrgovčić odlučila je svoj biznis ‘odvesti‘ i korak dalje...

U zagrebačkoj Ilici 74 ovih je dana otvoren Plant shop, trgovina terarijima koju je pokrenula Ana Hrgovčić, dizajnerica za unutrašnje uređenje. U ovoj zelenoj oazi koja odiše prirodom mogu se pronaći različiti terariji koji su estetski veoma efektni, ali i jednostavni za održavanje. Prije nego što je otvorena trgovina u Zagrebu, Ana je započela svoje poslovanje putem webshopa BILJKE.PLANTS na kojemu nudi mnoštvo biljnih vrsta, kao i pregršt savjeta koji se tiču održavanja biljaka.

image

Terariji koje nudi dostupni su u recikliranom staklu.

PRIVATNI ALBUM

"Izradom terarija bavim se od početka 2020. godine. Na početku je to bio samo hobi, a kada sam stekla znanje, teorijsko i praktično, krenula sam u profesionalnije vode. Otvorila sam obrt i web shop, a godinu dana poslije došlo je vrijeme i za prvu pravu trgovinu. Pokrenuti posao uopće nije lako, a podići ga na zavidnu razinu još je teže. Bez obzira na kvalitetu proizvoda, naporno je probiti se. Ipak, poduzetništvo je moj poziv, a BILJKE.PLANTS su odgovor", objašnjava nam Ana.

image

Ana je započela svoje poslovanje putem webshopa na kojemu nudi pregršt savjeta za održavanje.

PRIVATNI ALBUM

Kako ih njegovati

Zbog pametnog načina sadnje biljke se samostalno zalijevaju, a skokuni unutar terarija se bave održavanjem i čišćenjem - jedu plijesan i proizvode nutrijente koji su dostupni biljkama pa je na nama tek da povremeno obrišemo prašinu, odrežemo biljke, ako je potrebno, i jednom u tri mjeseca ih dodatno pošpricamo destiliranom vodom.

Terariji koje nudi dostupni su u recikliranom staklu, a tropske biljke su bogato raspoređene unutar njega i pristaju uz svaki moderniji prostor.

Čitajte i: Zelena je hit boja u uređenju interijera, imamo super ideje kako je uklopiti u prostor

"Zeleni dekor postaje sve popularniji upravo zbog svog utjecaja. Biljke, osim što su veoma efektne, čiste zrak i traže da se bavimo njima. Ima nešto posebno u ljepoti zelene boje i zadovoljstvu koje osjećamo kad nam biljka uspije", objašnjava vlasnica.

image

U prodavaonici Plant shop može se pronaći pregršt različitih biljki.

PRIVATNI ALBUM

Od kaktusa do orhideja

U prodavaonici Plant shop može se pronaći i pregršt različitih biljki: kokedame, kaktusi, tropske i kolekcionarske biljke, biljke koje žive samo od zraka, puzavice, palme i orhideje. Ako se odlučite za kupnju, na njezinom blogu vas očekuju i korisni savjeti za održavanje.

No, zadovoljstvo nećete pronaći samo u terariju koji odaberete, već u nevjerojatnoj energiji kojom odiše minimalistički uređena Anina trgovina u kojoj posebnu pažnju, očekivano - plijene biljke.

Linker
16. travanj 2024 20:15