DONOSIMO POPIS

Unatoč mnogim odgodama, i ovoga vikenda čekaju vas koncerti i drugi uzbudljivi događaji!

Iako je kako zbog epidemioloških mjera, tako zbog lošeg vremena, dosta planiranih događaja otkazano, donosimo popis onoga što je preostalo ovoga vikenda. Unatoč odgodama, i narednih dana će svatko naći mjesto i događaj za sebe - gdje god se nalazili.

Otkazali ste planove za ovaj vikend? Ne dopustite da vam propadne i nastavite u istom tonu - glazbe, filma, druženja! Donosimo vam popis događaja koje možete posjetiti ovoga vikenda.

Šibenik

  • 19. Seasplash festival!

    U četvrtak 15. srpnja počeo je 19. Seasplash festival na lokaciji Martinska u Šibeniku.

    Na festivalu se počelo uživati već od 17 h na ChillSplash pozornici i dnevnim aktivnostima na raznim radionicama, a prvu večer na glavnoj pozornici nastupali su reggae/dancehall bend One Dread koji je predstavio novi autorski materijal uživo, te zagrebački dub duo Anja G & Dr.Obi. Kali Fat Dub objavili su novi album "Životinjska karma" upravo na Seasplash festivalu i svojim fanatičnim nastupom zaključili večer, dok je Mexican Stepper bio zadužen za zagrijavanje na početku večeri. SoundSplash pozornica je bila rezervirana za domaće producente i dj-e Proove, Inka, Maya i Flico.

    Još uvijek stignete do Šibenika jer festival traje do nedjelje 18. srpnja 2021., a očekuju se još nastupi Inner Terrestrialsa, Alejuandra Buendije, Plesača sporog stepa, Sassje, Brain Holidaysa, Banana Zvuka, Haris Piltona, Dub Settlers HI FI-a, Tadimana, Cromaicanz i drugih. Satnice nastupa po programima i danima potražite ovdje.
image
Dođite s društvom i uživajte u festivalu.
BUVINIC

Labin

  • Helidon Gjergjij: "Moje pismo gradonačelniku"

    Izložba albanskog umjetnika s njujorškom adresom Helidona Gjergjija "Moje pismo gradonačelniku" može se posjetiti od 16. do 30. srpnja 2021. u DKC-u Lamparna u Labinu.

    Riječ je o participativnom projektu realiziranim u suradnji s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba Istarske županije, u kojem su društvene vizije slijepih i slabovidnih osoba izložene u javnom prostoru.

    U svojim pismima one progovaraju o problematici s kojom se susreću u svom svakodnevnom radu, a u cilju društvene integracije i interakcije slijepih i slabovidnih osoba, skupine koja se često osjeća isključena iz društva i društvenih događanja i kulture, te koja nije dovoljno integrirana u život naše zajednice.

Čitajte i: Zabava se vraća na Jadran! Šibenska publika napokon može uživati u bogatoj koncertnoj aktivnosti

Dubrovnik

  • Izložba "Beskompromisno svoja" u čast Ike Škomrlj Ajki

    Retrospektivna izložba „Beskompromisno svoja“ – Ika Škomrlj Ajki, autorica Ivane Bakal i Martine Petranović, bit će otvorena u subotu, 17. srpnja, u Lazaretima (V. lađa) u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i ULUPUH-a.

    „Beskompromisno svoja“ velika je retrospektivna izložba bogatog i raznovrsnog kostimografskog opusa Ike Škomrlj koja se najvećim dijelom temelji na autoričinoj ostavštini u vlasništvu njezine obitelji, ali i građi iz Odsjeka za povijest hrvatskoga kazališta HAZU, brojnih hrvatskih kazališta u kojima je djelovala te Hrvatske radiotelevizije, čemu je ovom prigodom pridružena građa vezana za njezin opus na Dubrovačkim ljetnim igrama.
image
Seasplash festival traje do 18.7.
BUVINIC

Umag

  • Silvana Konjevoda: "Onkraj uglađenog svijeta"

    Samostalna izložba Silvane Konjevoda "Onkraj uglađenog svijeta" održava se od 16. srpnja do 5. kolovoza 2021. u MMC galeriji Grada Umaga.

    Autor predgovora kataloga Eugen Borkovsky ističe kako Silvana Konjevoda predstavlja ciklus radova kojim kao da sluti svijet u kojem će estetika, ljepota biti drugačije koncipirana.
image
U četvrtak je počeo Seasplash festival.
BUVINIC

Split

  • Pride

    "Naša je zemlja, zbog pritiska Europske unije, ali i zbog ustrajnog zagovaranja neumornih aktivista, prilagodila svoje zakonodavstvo međunarodnim sporazumima i konvencijama, pa time i status LGBTIQ+ populacije, barem pred zakonom izgleda puno bolje nego prije deset godina. Mi u Split Prideu želimo da mentalitet ljudi, običaji i ponašanja, poprate te zakonodavne promjene, a ne da zakoni stoje kao neki mrtvi paragrafi koje se boje upotrijebiti čak i oni čija prava ti paragrafi štite.

Čitajte i: Ne znate što bi gledali kod kuće ovaj vikend? Imamo sjajne prijedloge za vas

  • Na svakom koraku osjećamo da su još žive predrasude koje nas okružuju, a znamo da je vidljivost jedino učinkovito sredstvo borbe protiv tih predrasuda i protiv stigme koja nas prati. I zato radimo Povorke ponosa. Da izađemo na ulice i pokažemo svoja lica, tako da svi vide da smo isti kao i drugi ljudi. Da pokažemo da se odbijamo skrivati jer za to nema nikakvog razloga. Dapače, da smo ponosni što unatoč mnogim društvenim pritiscima i dalje ostajemo svoji, borimo se za naše mjesto pod suncem i naše pravo da budemo drugačiji, a jednako vrijedni" poručili su iz organizacije Pridea.

    Prideu se možete pridružiti 17. srpnja u 17:00 sati kako bi zajedno prosvjedovali. "Marširajte za jednakost s nama, budite na pravoj strani povijesti!", poručuju.

    image
    Prideu se možete pridružiti 17. srpnja u 17:00 sati.
    MARKO TODOROV/CROPIX
  • Brkovi

    Koncert Brkova očekuje vas u night club & beach baru ZENTA - OPEN AIR 16.7.
    Cijena ulaznica u pretprodaji je 70 kuna, a koncert će se održati u limitiranom kapacitetu zbog epidemioloških mjera.
image
Ovoga vikenda čeka vas samo zabava.
BUVINIC

Zagreb

  • Cold snap, Throattwister i Zenoth!

    16.7. s početkom u 19 sati u dvorištu Medike održat će se koncerti poznatih metal bendova.

    COLD SNAP su sami po sebi institucija modernog metala. Krenuvši iz groove/nu priče, iz albuma u album evoluiraju u silu koja počiva na granicama raznih žanrova koji se isprepleću kroz njihove prste, sjajan vokal i generalno ludilo koje nastaje na svakom njihovom koncertu. Virus ih je usporio, u Zagrebu nisu svirali predugo i uistinu nam je zadovoljstvo po prvi puta ih vidjeti u ljetnoj bazi nezavisna zvuka, Medici.

    THROATTWISTER smo pogledali krajem prošlog ljeta, a dok čekamo njihov novi album, najbolje da ponovimo gradivo!

    ZENOTH su noviji metal mladići čiji pristup je osvojio lokalnu publiku, a ovoga puta će se okušati pred zagrebačkom.

    Raspored
    Ulaz: 19.00
    Zenoth: 20.15 – 20.45
    ThroaTTwister: 21.00 – 21.30
    Cold Snap: 21.45 – 22.45
    Kraj: 23.00
  • Maraton kratkometražnog filma

    U dva programska bloka čeka vas sveukupno deset domaćih "kratkiša": recentnih domaćih nagrađivanih ostvarenja i festivalskih uspješnica.

    Filmovi oba dana počinju u 21:00 h tako da ponesite dekice.

    Raspored
    18.7. / HRVATSKI MARATONCI 1
    Južno voće, Josip Lukić, 19‘53‘‘, studentski igrani film
    Arka, Natko Stipaničev, 14‘40‘‘, animirani film
    Osoba, Sunčica Ana Veldić, 4‘57‘‘, dokumentarni film
    Neobična kupka gospodina Otmara, Niko Radas, 14‘53‘, animirani film
image
Unatoč mnogim odgođenim događajima, Seasplash festival se održava.
BUVINIC

Močvara

  • Muzički biennale Zagreb

    Jorge Sánchez-Chiong 16.7. u 23 h

    Jorge Sánchez-Chiong, skladatelj i umjetnik-turntablist iz Beča, rođen u Venezueli nastupa večeras u Sklada za raznolike sastave te često prelazi okvire koncertne glazbe surađujući s umjetnicima iz umjetničkih pokreta koji uključuju eksperimentalno kazalište i elektroničku glazbenu scenu, znanost, performans, turntablism, kao i suradnju s koreografima i s umjetnicima koji se bave filmom i videom.

    Dan nakon ovog nastupa održat će i predavanje o Povijesti i praksi turntablisma (17. 7. u 19 h, Močvara). Za Biennale će govoriti o prošlosti i sadašnjosti turntablisma, odnosno umijeća uporabe gramofona kao instrumenta.

    Ulazak na koncert je besplatan uz obaveznu prethodnu najavu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

    Svirkaonica od 11 do 13 h

    Svirkaonica je suvremeno-glazbena radionica za djecu (4+) koju će voditi Lucija Stanojević, violinistica i glazbena edukatorica. Povedite svoje mališane, neka se i oni zabave uz glazbu!

Rijeka

  • Matija Cvek na Terminalu

    16.7. popularni zagrebački pjevač Matija Cvek nastupa u Caffe baru Corto Maltese, cijena stola je 160 kn, a stol možete rezervirati na broj mobitela 0917675722.

    Miljeniku publike prošla je godina bila uistinu radna pa je nakon hitova ‘Visine’, ‘Nasloni se’, ‘Drama’, ‘Plaža’ kojima je osvajao vrhove radijskih i televizijskih top ljestvica, izdao i pjesmu ‘Blizu(69)’, šesti singl s Matijinog solo albuma.
image
Ovoga vikenda čekaju nas dobri koncerti.
BUVINIC

Vinkovci

  • Tony Cetinski koncert

    Nakon čitavog niza uvodnih događaja u obilježavanje Dana grada Vinkovaca (20. srpnja) u Vinkovcima će vinkovački zet, Tony Cetinski održati koncert 18. srpnja s početkom u 20 sati. Zabavite se uz najveće hitove popularnog pjevača i uživajte u ljetu.
Linker
16. travanj 2024 17:47