KORIDOR27
SAINTS HILLS

Idila usred istarske šume: Zavirite u novu vinariju Cantina u kojoj možete i prespavati

Obitelj Tolj već 15 godina nudi poznata vina Saints Hills, a sada se vraćaju tamo gdje je sve počelo - u Istru, gdje otvaraju novu vinariju i apartmane usred šume.

Obitelj Tolj već 15 godina nudi poznata vina Saints Hills, a sada se vraćaju tamo gdje je sve počelo - u Istru, gdje otvaraju novu vinariju i apartmane usred šume.

Poznata i nagrađivana vinarija Saints Hills obitelji Tolj, početkom svibnja otvorit će vrata svoje nove vinarije nazvane vrlo jednostavno - Cantina. Nalazi se u malom istarskom mjestu Radovani, nadomak zvjezdarnice u Višnjanu, svega 12 kilometara od Poreča. Prekrasna priroda, mir, lokalna gastronomija i vrhunsko vino, obilježavaju cijelu priču, a nova vinarija utjelovljenje je idile usred istarske šume.

image
KORIDOR27

Iz vinograda Sv. Ante, najvišeg vrha jugozapadne Istre na čijem se posjedu nalazi vinarija Cantina, dolazi većina bijelih Saints Hills vina. Nakon više od 15 godina prisutnosti vinarije Saints Hills u Istri, novom vinarijom zapravo se piše posveta istarskom načinu života s naglaskom na dobrom vinu, lokalnoj gastronomiji i ugodi za sva osjetila.

image
KORIDOR27
image
KORIDOR27
image
KORIDOR27

„U Istri je sve započelo. Prvo vino koje je napravljeno pod etiketom Saints Hills, je vino od istarskog grožđa. Naime, na zemlji na kojoj se danas nalaze Cantina i vinograd, bila su dva reda loze, stara šezdesetak godina, koje smo odmah obrali i tako je nastala naša prva - Nevina 2007, koja nije bila komercijalna, a u našoj vinariji na Pelješcu čuvamo još par boca kao uspomenu na naše početke. Namjera nam je bila na ovoj zemlji saditi masline, no nakon konzultacija sa strukom i analize zemlje, rečeno nam je da su zemlja i položaj idealni za sadnju loze, i tako je sve počelo. U isto su vrijeme nastajali i nasadi na jugu, u Komarni i na Dingaču, tako da smo zajedno rasli, samo je Cantina nedostajala - do sad", kazala je Ivana Tolj.

image
KORIDOR27
image
KORIDOR27

Česte posjete vinarijama koje se diljem svijeta nalaze na najatraktivnijim lokacijama, inspirirale su Ivanu i Ernesta Tolju na izgradnju nečeg sličnog i u Istri, pa su osim istarskih kuća i oštarija kao inspiracija poslužile i vinarije na sjeveru Italije. S tim u skladu interijer, ali i eksterijer Cantine prati istarsku estetiku, a toplina i elegancija prirodnih materijala i nijansi, kao i uglavnom po mjeri od strane lokalne tvrtke izrađen namještaj, ovom objektu daju poseban šarm.

image
KORIDOR27

Za projekt Cantine zaslužan je arhitekt Milan Pahović, uređenje interijera prepušteno je Studiju Franić Šekoranja, a originalne umjetničke slike na zidovima Cantine djelo su mlade umjetnice Silvije Golje.

Osim vina, gostima će Cantina pružati i uslugu smještaja u tri apartmana te restoran u kojem će se posluživati niz lokalitetom inspiriranih delicija čiji je fokus na sezonskoj namirnici. Za gastronomski dio priče zaslužni su Deni i Josip Mandić, koji već dugi niz godina Istrijane oduševljavaju lokalnim specijalitetima u ponešto klasičnijoj izvedbi, koja se naravno savršeno sljubljuju s biranim Saints Hills vinima.

image
KORIDOR27
image
KORIDOR27
image
KORIDOR27
Linker
25. travanj 2024 23:54