Specijal Turizam

Magični Advent u Opatiji zimu pretvara u bajkovitu slikovnicu

Najljepši Advent uz more uvršten je među najbolja blagdanska događanja u Europi, a njegova čarolija osvojila je stotine tisuća srca. Romantična Opatija nezaobilazna je destinacija ove zime.

Opatija je već gotovo dva stoljeća jedno od omiljenih europskih odmarališta, a u prosincu i siječnju pretvara se u raskošnu blagdansku slikovnicu, ispunjenu nezaboravnim iskustvima. Njena bezvremenska ljepota upravo u zimskim mjesecima dolazi do posebnog izražaja. Divovski Orašari "na straži" u crvenim odorama, klizalište na samo nekoliko koraka od mora, brojne izložbe, glazbeni i scenski programi, zvuk božićnih pjesama koji prati posjetitelje u romantičnim šetnjama među predivnim svjetlosnim dekoracijama i lampicama obasjanim stoljetnim čempresima... Sve je to dio jedinstvene atmosfere zbog koje je Advent u Opatiji jedna od nezaobilaznih zimskih destinacija.

Blagdanska čarolija osjeća se u svakom kutku grada, a prigodni programi odvijaju se od 25. studenog 2022. do 8. siječnja 2023. na brojnim lokacijama: gradskoj tržnici kao tradicionalnom okupljalištu lokalnog stanovništva, pitoresknom ribarskom mjestu Voloskom, poznatom po vrhunskim restoranima, otvorenoj sceni Ljetne pozornice koja postaje klizalište, slavnom obalnom šetalištu Lungomare... Središte svih zbivanja je prekrasno uređen park ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, gdje su večeri ispunjene živom glazbom, dobrim društvom i izvrsnom ugostiteljskom ponudom.

Advent u Opatiji već je osvojio srca stotina tisuća posjetitelja, ali i prestižna priznanja - uvršten je među najbolje adventske programe u Europi, dok je Opatija proglašena jednim od najljepše uređenih adventskih destinacija.

Nova bajkovita priča, čiji su sponzori Liburnia Riviera Hoteli, Zagrebačka banka, TZ Kvarnera i Hrvatska turistička zajednica, uskoro počinje... Pozivamo vas da i vi postanete dijelom opatijske adventske bajke!

Linker
25. travanj 2024 20:05