Marin Smolčić i Tomislav Milošević suradnici su SC Split.
 Privatni album
Okreni na ljeto

Split nikad nije bio bliže: Genijalna inicijativa studenata, žele omogućiti ljetovanje svojim kolegama

Mladima iz Zagreba, Zagorja, Slavonije, Bosne i Hercegovine, i drugih susjednih zemalja, ljeto u Splitu nikad nije bilo dostupnije, smještaj je omogućen u dva studentska hostela smještena na Kampusu i na Spinutu.

Tek smo prevalili pola 2020. a već se osjećamo kao da smo zreli za mirovinu, svima bi nam dobro došao odmor na moru, ali mnogi su oni koji zbog korona budžeta o tako nečemu mogu samo sanjati. Znaju to i Studentskom centru u Splitu, gdje su se potrudili približiti ljeto i ljetovanje mladima i onima koji se tako osjećaju iz kopnenih dijelova Hrvatske i regije.

"Epidemija, nezaposlenost, neodlazak u škole i na fakultete, karantena, potresi i slično, teme su dostojne apokaliptičnih romana, a ne toliko priželjkivanog laganog ljetnog štiva za opuštanje. "Okrenimo stranicu na ljeto", poručuju iz SC Split, a to konkretno znači otići na njihovu stranicu i aplikaciju Okreninaljeto.com pomoću koje su ljetovanje u Splitu približili mnogima koji bez ovakve ponude ne bi mora ove godine ni vidjeli.

Hostel Kampus nudi svoje sobe po iznimno povoljnim cijenama.

“Udahni slobodu, osjeti sreću, doživi avanturu, a upravo su te tri stvari ono za čim najviše čeznu mladi u ovoj 2020. Mladima iz Zagreba, Zagorja, Slavonije, Bosne i Hercegovine, i drugih susjednih zemalja, ljeto u Splitu nikad nije bilo bliže i dostupnije. Smještaj je omogućen u dva studentska hostela smještena na Kampusu i na Spinutu. Ovi moderno uređeni hosteli nalaze se u neposrednoj blizini plaža", kažu iz Splita.

Razgovarali smo s dvojicom studenata koji su osmislili stranicu i aplikaciju. Tomislav Milošević na trećoj je godini Ekonomskog fakulteta u Splitu, na smjeru turističkog poslovanja i Marin Smolčić, na drugoj je godini Menadžmenta trgovine i turizma.

Privatni album
Marin Smolčić i Tomislav Milošević suradnici su SC Split.

Kako su nam ispričali već dulje vrijeme rade za Studentski centar, Marin je zadužen za grafički dizajn, a Tomislav za marketing i društvene mreže. "Dobili smo uputu od ravnatelja Studentskog centra Ivana Žižića kako je potrebno izraditi plakat putem kojeg bi reklamirali promotivnu ponudu u hostelima Kampus i Spinut koji su u vlasništvu Studentskog centra. Odmah smo prihvatili inicijativu. No, tijekom rada na samom plakatu shvatili smo kako ljepote i ugođaj Splita i Dalmacije ne možemo predočiti samo jednom slikom, te kako želimo našim gostima prikazati što više o magičnom ambijentu Dalmacije", ispričali su ovi studenti i budući turistički djelatnici za Gloria.hr.

Zatim su započeli s izradom web stranice/aplikacije koju su proširili na zanimljive činjenice o Splitu, atrakcije u njegovoj blizini i sve što bi mlade turiste moglo zanimati. Tako pomoću aplikacije gosti osim smještaja u hostelima Kampus i Spinut može pomoći i u odabiru aktivnosti u Splitu.

Hostel Spinut u Splitu.

Prema kome ste usmjerili kampanju, koga biste voljeli vidjeti u sobama ovo ljeto?

Kampanja je najviše usmjerena k mladima iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja koje mogu automobilom doći do Splita, uslijed manjeg broja letova iz daljih destinacija. Smatramo kako su mladi upravo najviše pogođeni epidemiološkom situacijom u vidu njihove mogućnosti putovanja, jer mladi ipak najviše koriste ljeto za uživanje i stjecanje prelijepih uspomena. Upravo zbog toga sam slogan naše stranice jest: “Udahni slobodu, osjeti sreću, doživi avanturu”.

Pogled is soba u Hostelu Spinut.

Dakako, svi ostali gosti, bez obzira na broj godina, itekako su dobrodošli u hostel Kampus i Spinut, te nas raduje činjenica kako su se obitelji s djecom odlučile za boravak u našim hostelima, jer svi znamo kako su roditelji izuzetno pažljivi kada su njihova djeca u pitanju. To nam je zasigurno odličan pokazatelj kako smo na ispravan način predstavili sve što nudi Studentski centar Split ovog ljeta.

Želi li se akcijom u ovoj teškoj situaciji izaći u susret mladima, kojima ljetovanje ne bi moglo biti dostupno?

Tako je. Cijene su prilagođene financijskoj situaciji velikom broju ljudi tijekom posljednjih mjeseci. Naglasak je na odličnim uspomenama i uljepšavanju ove godine svim našim gostima. S cijenom od 680 kuna za 7 noćenja u dvokrevetnoj sobi s privatnom kupaonicom ili pri cijeni od 942 kn za 7 noćenja s uključenim doručkom i večerom, mislimo da smo uložili veliki trud kako bi ovo ljeto postalo dostupno svima. Stoga, naši gosti jedino što trebaju jest odabrati željeni termin dolaska, te će time okrenuti ljeto 2020. u svoju korist.

Soba u Hostelu Kampus u Splitu.

Imate li već upita ili ste tek krenuli s ovom pričom?

Aplikacija Okreni na ljeto započela je s radom tek prije nekoliko tjedana, ali već imamo odličan odaziv gostiju. Iznimno nam je drago što su gosti iz različitih dijelova Hrvatske, ali i drugih zemalja prepoznali Split kao svoju destinaciju za odmor, te hostele Kampus i Spinut kao mjesto gdje mogu po iznimno povoljnim cijenama ostvariti nezaboravne uspomene. Radujemo se svakom novom danu, te činjenici kako ćemo s pričom koju je započeo ravnatelj Ivan Žižić, uljepšati svima drugu polovicu ove, ne baš ovako zamišljene, godine.

Što preporučujete za vidjeti i raditi u Splitu?

Kao što i mnogi do sada znaju, Split je stoljećima bio središte brojnih povijesnih događanja, a pri tome ne možemo ne spomenuti Dioklecijanovu palaču. Naravno, Split je poznat i po drugim znamenitostima poput Prokurativa, park-šume Marjan, stare gradske jezgre i brojnih drugih znamenitosti. Ipak, mišljenja sam kako je čar Splita upravo dalmatinski ugođaj koji je uistinu opipljiv u svakom njegovom dijelu. Bilo da je riječ o opuštenoj i druželjubljivoj atmosferi njegovih stanovnika, predivnom moru na koje nitko ne ostane imun ili možda u ukusnoj dalmatinskoj kuhinji. Split je zaista grad koji ima dušu u koju ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Promo

Pročitajte i:

Baranja je raj za hedoniste, ali i avanturiste: Prirodne ljepote, dobra hrana i još bolje vino

Prirodno bogatstvo koje oduševljava! Impresivna Dinara najljepša je baš u rano ljeto

Njegovo veličanstvo - Dubrovnik! Slavna prošlost i ljepota koja oduzima dah svjetske elite

Kamo na izlet? Krški dio Zagrebačke gore jedan je od njezinih najljepših dijelova

Linker
20. travanj 2024 09:03