prvi pogled na film

Tko bi ga prepoznao? Slavni oskarovac postao Frankenstein

Christian Bale utjelovit će kultnog monstruma u filmu "The Bride", koji režira Maggie Gyllenhaal.

Redateljica i glumica Maggie Gyllenhaal, koja je svoj redateljski debi ostvarila prije tri godine hvaljenom ekranizacijom romana "Mračna kći" spisateljice Elene Ferrante, priprema novu filmsku poslasticu. Na svom je Instagramu podijelila prve fotografije sa seta filma "The Bride" na kojima možemo vidjeti nevjestu koju će utjeloviti Jessie Buckley te Frankensteina kojeg igra oskarovac Christian Bale.

Kako će izgledati poznato čudovište u novom filmu možemo vidjeti na crno-bijeloj fotografiji na kojoj se ističu šavovi preko lica i prsa, a kroz raskopčanu košulju vide se i tetovaže. Lik je toliko dobro napravljen, da je teško reći kako se iza maske nalazi jedan od najpoznatijih glumaca.

image

Christian Bale nedavno je uhvaćen u šetnji sa suprugom Sibi Blazic, gdje je otkrio kako je zbog transformacije za ulogu morao obrijati glavu

BROSNYC/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA BROSNYC/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"The Bride" nije prva suradnja za poznate glumce i redateljicu. Naime, Christian Bale i Maggie Gyllenhaal zajedno su glumili u filmu "Vitez tame", Christophera Nolana, dok je Jessie Buckley odigrala sporednu ulogu u redateljskom prvijencu Gyllenhaal, "Mračna kći", za koju je bila i nominirana za nagradu Oscar. U filmu "The Bride!" pojavljuju se i Penelope Cruz, Annette Berving te Peter Sarsgaard, muž Maggie Gyllenhaal.

image

Jessie Buckley kao nevjesta

WARNER BROS/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Radnja filma odvija se 1930-ih u Chicagu, a prati poznatu priču o usamljenom Frankensteinu koji je zatražio od doktora Euphroniusa da mu napravi partnericu. Njih dvojica odlučuju oživjeti ubijenu mladu ženu, koja postaje Frankensteinova nevjesta. Nevjesta svoje tvorce iznenadi jer žudi za romantikom te pokreće radikalni duštveni pokret.

Međutim, to nije jedini film o Frankensteinu na kojem se radi. Redatelj Guillermo del Toro trenutno snima film iste tematike, u produkciji Netflixa, a glavnu ulogu monstruma igra zvijezda "Euforije", Jacob Elordi. Datum prikazivanja njegovog filma još nije poznat, dok "The Bride" Maggie Gyllenhaal u kina stiže u listopadu iduće godine.

Linker
06. travanj 2024 15:02