Kratko, kraće!

Duga kosa stvar je prošlosti! Naša glumica odlučila je skratiti kosu po najvrućem trendu sezone

Bilo da odaberete bob, pixie ili nešto između ovog ljeta ne možete pogriješiti, a zna to i Bojana.

Ljetne vrućine idealan su povod za promjene na kosi. Ako vam je dosta vaše duge ili poluduge kose, želite šik promjenu, ali i frizuru koja će vam donijeti toliko željeno osvježenje tijekom ljetnih vrućina - vjerojatno i sami razmišljate o drastičnom skraćivanju kose.

Naša glumica Bojana Gregorić Vejzović odlučila se na tu veliku promjenu i svoju poludugu kosu ošišala je u asimetrični bob-pixie cut. Frizura koja joj toliko dobro pristaje i pravo je osvježenje.

Osim fotografija na profilu, Bojana je otkrila i proces u salonu za vrijeme šišanja, tada je svojim pratitelje pitala je li ih malo strah kada se odluče za makeover, te priznala da je ona ipak malo u ‘frci‘. Mjesta za strah stvarno nije trebalo biti, kada se vidi krajnji rezultat i frizura koja joj tako dobro pristaje. Za inspiraciju pronašli smo još neke varijante ove frizure.

Čitajte i: Plavuše se bolje zabavljaju: Ella opet učinila ‘nemoguće‘ s kosom i vratila se starom izgledu, ali tko zna do kad

Odlično vrijeme za promjenu

Glumica se odlučila na varijantu frizure u kojoj je većina kose sa stražnjeg dijela glave kratko ošišana, dok je s prednje strane ostavila duže pramenove koje je zatim stilizirala. Zahvaljujući dubokom razdjeljku većina kose pada joj preko jedne strane lica. Vještim šišanjem dobiva s dojam i undercuta - kojeg nije morala raditi.

Prekratka da se nazove bobom, a preduga da se nazove pixie frizurom - no kako god ih zvali sve tri ove vraćaju se na velika vrata. Znaju to i svjetske zvijezde koje ponosno režu svoje duge uvojke i (iznova) pokazuju da kratka kosa na ženi itekako može biti ženstvena, a kod nekih je postala čak i prava poruka sa stavom. Glumice mlađe generacije glumica i glazbenica mnogo se hrabrije poigravaju s formom frizure i njenom duljinom.

image
Halle Berry na početku karijere istaknula se odličnim kratkim frizurama.
EVERETT/PROFIMEDIA

I dok neke ikone iz svijeta Hollywooda ili mode poput Audrey Hepburn ili Linde Evangeliste ne možemo ni zamisliti s dugom kosom, nego upravo s kratkom koja ih je istaknula iz mase - gotovo u svakoj novoj generaciji ponovno se hvali ‘hrabrost‘ djevojaka i žena koje se odluče skratiti kosu.

image
Audrey Hepburn i danas je ikona pixie frizure.
HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA
Linker
20. travanj 2024 11:47