Dragan Matić / CROPIX
TESTIRAMO NOSTALGIJU

Koliko se dobro sjećate ludih avantura svima omiljenih Smogovaca?

Prošlo je više od dvadeset godina otkako je emitirana posljednja epizoda o avanturama najpoznatije zagrebačke obitelji, no mnogi se i danas sjećaju najboljih trenutaka iz života Smgovaca. Koliko ih se dobro sjećate vi?

Nema puno televizijskih serija domaće produkcije čije su se epizode čekale s tolikim entuzijazmom, kao što se to događalo sa Smogovcima. Iako su u suštini dječja serija, zgode i nezgode obitelji Vragec pratili su i klinci i njihovi roditelji, ali i djedovi i bake.

RIJEŠITE I OVE KVIZOVE:

Znate li tko je tko, a tko je bio s kim u omiljenim telenovelama koje su stare i po dvadeset godina?
Hrvatska je bogata zaštićenim parkovima: Koliko njih ste posjetili, a koje ne znate niti nabrojati?
Tko su slavni očevi na čije fotke s klincima se svaki put rastopimo?

Kako i ne bi, već sama uvodna špica daje naslutiti kako se radi o vrhunski zamišljenoj seriji, koja u pola sata po epizodi gledatelje dobro nasmije, a ponekad i rastuži. Njezina se popularnost može objasniti i činjenicom kako su se svi njezini obožavatelji u velikoj mjeri mogli poistovjetiti s najmanje jednim likom, ali i njihovim kolektivnim i pojedinačnim problemima.

Odgoj, zaljubljenost, školski problemi, vratolomije, interesi i mušice glavnih likova svi smo prošli ili ih i sad prolazimo, a uz Smogovce smo naučili kako u svemu tome sačuvati živce i naučiti uživati u svemu što imamo, čak i ako nije mnogo.

Avanture onih "koji su dovoljno veliki, da ne budu mali" upijali smo kao što Amerikanci upijaju serije poput "Prijatelja", što znači da se sigurno sjećate pojedinosti vezanih uz seriju.

Provjerite koliko ih je vama ostalo uz pamćenje:

Linker
19. travanj 2024 08:53